Чернігів: Триває уточнення і відновлення військового обліку

Чернігів: Триває уточнення і відновлення військового обліку

17.08.16 17:43 0 586
Вчора на розширеній нараді з керівниками структурних підрозділів і комунальних підприємств Чернігівської міської ради виступив військовий комісар Чернігівського об'єднаного міського військового комісаріату Олег Ламмерт.

За його словами в рамках цього заходу проводяться роботи по виклику військовозобов'язаних запасу до військового комісаріату для уточнення військово-облікових даних та проходження повторного медичного огляду для визначення ступеню придатності до військової служби.

Олег Ламмерт:

- Враховуючи важливість порушеного питання, прохання до всіх громадян поставитися до заходів, які проводяться, з почуттям громадянського обов'язку.

Усім військовозобов'язаним, які протягом останніх років змінювали адресу проживання, сімейний стан, відбулися зміни в стані здоров'я і не оповіщали про це військовий комісаріат, необхідно прибути до військового комісаріату для уточнення облікових даних.

Прийом з питань відновлення на військовому обліку проводиться щодня з 9.00 до 17.00 год.

Так уже сталося, що до березня 2014 року система військових комісаріатів протягом кількох років цілеспрямовано під виглядом реформування Збройних сил руйнувалася. Одночасно руйнувалася і система військового обліку.

Як наслідок, ще й нині значна частина даних військового обліку потребує додаткового опрацювання та уточнення. Багато людей змінили своє місце проживання або й взагалі виїхали за кордон, чимало стали непридатними до військової служби внаслідок серйозних захворювань або отримали право на звільнення від призову за мобілізацією через те, що обіймають заброньовані посади, або ж як такі, що утримують трьох і більше дітей чи у зв'язку з доглядом (за відсутності інших осіб) за особами, що, відповідно до чинного законодавства, потребують постійного стороннього догляду, як ідеться у статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Деякі громадяни за роки цивільного життя набули нового фаху, більш потрібного в сучасних умовах Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, ніж той, за яким вони рахуються на військовому обліку. Всі ці дані потребують уточнення і перевірки.

І вже на основі вивчення, уточнення даних та медичного обстеження щодо кожного військовозобов'язаного приймають рішення щодо його призначення на особливий період.

Відповідно до розпорядження Президента України у військових комісаріатах ведеться робота щодо складання Загальноукраїнського реєстру громадян, які ухиляються від виконання військового обов'язку, а саме ті, хто не з'явилися за викликом військового комісаріату, які відмовилися від отримання повістки та які не отримали повістку в зв'язку з відсутністю за адресою проживання, ті, які не закінчили проходження військово-лікарської комісії. До списків обов'язково будуть включені громадяни, які за рішенням призовних комісій передані на облік військовозобов'язаних по досягненню 25-річного віку, які не розшукані, та тих, кому не видані військово-облікові документи.

Визначеним вище категоріям громадян необхідно прибути до військового комісаріату у найкоротший термін.

Довідково:

Відповідно до статті 337 Кримінального кодексу України “Ухилення від військового обліку або спеціальних зборів”:

1. Ухилення військовозобов'язаного від військового обліку після попередження, зробленого відповідним військкоматом,– карається штрафом до 850 грн. або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.

2. Ухилення військовозобов'язаного від навчальних (чи перевірних) або спеціальних зборів – карається штрафом до 1190 грн. або арештом на строк до шести місяців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Работа за границей для ...
Наступна новина: Вінничина: запровадженню ...

КОМЕНТАРІ