У Тернополі відбулася обласна науково-методична конференція

У Тернополі відбулася обласна науково-методична конференція

17.08.16 09:07 0 543
Розвиток освіти – це інвестиції в майбутнє держави. Саме під таким гаслом управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації провело обласну науково-методичну конференцію. Цьогоріч особливу увагу акцентували на структурі навчального року та організації навчального процесу:

«Ми як управління освіти і науки Тернопільської адміністрації на основі міністерського наказу про початок навчального року видали власний наказ. В ньому запропоновано розпочинати навчальний рік 1 вересня і закінчувати його 25 травня для навчальних закладів, які вчаться за п'ятиденною формою та 26 – для тих, де навчання відбувається за шестиденною формою. Тобто канікули розпочинаються 1 липня, як це зазначено в законі, однак, власне навчальний процес триває до 25 і до 26 чисел. Вже після цих дат учні мають час здати екзамени, відвідати шкільні екскурсії та пройти практику», — зазначає заступник начальника управління освіти і науки Ганна Зварич.

Разом з тим, кожна школа, в рамках, які визначені управлінням освіти і науки і погоджуючи їх із органами місцевого самоврядування, може затверджувати свою структуру навчального року.

Що стосується навчальних предметів, то обов'язковим є вивчення двох іноземних мов. Першою з них може бути французька, німецька, англійська або мова нацменшин. Мова вивчатиметься з другого по 11 класи без права зміни. Освоєння другої іноземної мови триватиме з 5 по 11 класи, також без права її заміни.

«Традиційно увагу акцентуватимуть і на вивченні української мови. Крім того, новинкою є те, що учні вчитимуть історію України за оновленою програмою. Так, акценти робитимуться на визначних постатях, які творили історію нашої держави», — наголосила Ганна Зварич.

До обласної науково-методичної конференції крім начальників районних відділів освіти, науковців, методистів були запрошені і представники об'єднаних територіальних громад, яких останні в рамках проведення децентралізації обрали своїми керівниками управління освіти.

До слова, 18 серпня відбудеться обласна освітня колегія, де будуть підбиті підсумки 2015-2016 років та визначатимуться завдання на 2016-2017 навчальний рік.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ