Журналістам Тернопільщини пропонують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі

Журналістам Тернопільщини пропонують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі

17.08.16 08:36 0 545
Всеукраїнський конкурс журналістських робіт за тематикою «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» оголошує Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

Конкурсу проводиться з метою підвищити обізнаність населення України про переваги, здобутки і можливості реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, а також кращі практики органів місцевого самоврядування і позитивні зрушення у громадах, які є результатами цієї реформи, через публікації, радіо- та телепрограми, розміщені у регіональних ЗМІ. До слова, серед перших вагомих результатів реформи: ріст місцевих бюджетів на 49% завдяки фінансовій децентралізації, добровільне об'єднання понад 800 громад (7% від загальної кількості) у 172 спроможні територіальні громади, підтримка проведення реформи 59% населення України).

До участі у Конкурсі до 30 вересня 2016 року приймаються матеріали в наступних чотирьох номінаціях:

- ОНЛАЙН-ПУБЛІКАЦІЯ;

- СТАТТЯ (в друкованому ЗМІ);

- РАДІОМАТЕРІАЛ;

- ВІДЕОМАТЕРІАЛ.

Призовий фонд. В кожній з чотирьох номінацій передбачені три премії:

І премія – 15000 грн.

ІІ премія – 10000 грн.

ІІІ премія – 7000 грн.

Конкурсом також передбачено відзначення авторів низки робіт заохочувальними відзнаками та запрошення переможців до участі у міжнародному заході з тематики місцевого самоврядування в одній з країн – членів Ради Європи. Церемонія нагородження переможців Конкурсу відбудеться у місті Києві наприкінці 2016 року.

До участі приймаються матеріали, розміщені вперше у регіональних ЗМІ усіх типів (теле- і радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа) і форм власності (державної, приватної, комунальної) не раніше 1 січня 2016 року.

Конкурсні матеріали мають висвітлювати наступні питання:

• Мета, завдання, зміст, очікувані результати і переваги реформ, спрямованих на розбудову місцевого самоврядування та децентралізацію влади.

• Добровільне об'єднання територіальних громад.

• Співпраця територіальних громад.

• Залучення додаткових ресурсів до реалізації завдань реформи місцевого самоврядування, розвитку громад і підвищення якості надання послуг населенню.

• Фінансова децентралізація та ресурсна підтримка місцевого і регіонального розвитку.

• Кращі практики органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій, їх відповідність європейським стандартам і світовим тенденціям.

Детальна інформація про Конкурс міститься у буклеті. Для участі у Конкурсі необхідно заповнити аплікаційну форму учасника, яку можна знайти на сайті інформаційного партнеру ГО «Інтерньюз-Україна» www.internews.ua.

Контактна інформація для отримання роз'яснень та коментарів щодо Конкурсу:

тел.: (044) 458-44-40

(044) 501-92-03

(050) 330-80-76

(050) 358-99-75

e-mail: CoE.contest@internews.ua

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ