Тернопільська ОДА запрошує на семінар щодо впровадження європейського принципу Think Small First

Тернопільська ОДА запрошує на семінар щодо впровадження європейського принципу Think Small First

17.08.16 09:39 0 571
Cемінар із впровадження ефективних методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акту відбудеться 19 серпня о 10.00 год. в конференц-залі готельно-ресторанного комплексу „AVALON” (м. Тернопіль, вул. С.Бандери, 2, 2-й поверх).

Даний захід організовує Тернопільська обласна державна адміністрація за безпосередньої підтримки Державної регуляторної служби України та Програми USAID „Лідерство в економічному врядуванні” у рамках реалізації Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Тернопільської області на 2016-2020 роки.

Семінар відбудеться для представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, які відповідають за розробку проектів регуляторних актів, а також на представників бізнес–об'єднань регіону, загальною чисельністю до 80 учасників. Запрошуємо до висвітлення заходу представників засобів масової інформації.

Довідково

У Європейському Союзі обраховуються показники адміністративних витрат малого і середнього бізнесу на виконання регуляторного законодавства. З метою забезпечення ефективності державної політики у сфері МСП в рамках відповідних державних програм ЄС закладаються планові показники скорочення таких витрат на конкретне кількісне значення (у відсотках).

В Україні були практично відсутні подібні механізми реалізації та індикативної оцінки ефективності державної політики у сфері розвитку малого і середнього підприємництва, дерегулювання та покращення регуляторного середовища для підприємницької діяльності.

Впровадження нового для України регуляторного інструменту М-тесту сприятиме організації та консолідації громадянського суспільства, впровадженню демократичних шляхів впливу громадськості на прийняття регуляторних рішень, а також призведе до зростання фінансових можливостей малого та мікробізнесу через зменшення витрат на зайве регулювання.

Унікальна, як для регуляторних інструментів, здатність М-Тесту надавати вимірювану (числову) інформацію перетворює АРВ на доказовий документ, що дозволяє обрати найкраще із запропонованих альтернативних рішень. В основі М-Тесту лежить методика обчислення стандартних витрат малого підприємництва на виконання конкретного регуляторного акта. Результати М-Тесту дозволяють обґрунтувати варіанти пом'якшення адміністративного навантаження на малий бізнес.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині досудове ...

КОМЕНТАРІ