На Тернопільщині відкрили «Центр підтримки контрактної армії»

На Тернопільщині відкрили «Центр підтримки контрактної армії»

17.08.16 12:17 0 546
В Тернопільській області демонструють одну з кращих практик співпраці місцевої адміністрації та збройних сил України. Виконуючи державне завдання з посилення обороноздатності країни тут відкрили «Центр підтримки контрактної армії». Розміщується установа у приміщенні Тернопільської обласної ради, організаційне сприяння надає обласна адміністрація.

Дана ініціатива належить Голові Тернопільської ОДА Степану Барні. За його словами, «Центр підтримки контрактної армії» діятиме за принципом «єдиного вікна» - тут можуть отримати максимально широкий спектр послуг як військові, так і члени їхніх родин.

Першочерговим завданням діяльності Центру є популяризація контрактної служби в армії: тут нададуть вичерпну інформацію про вакансії, рівень оплати праці, можливі варіанти подальшої дислокації, допоможуть зібрати пакет документів для вступу на службу за контрактом. Також в центрі будуть чергувати спеціалісти, які допомагатимуть військовим у питаннях соціального захисту: оформлення земельних ділянок, покращення житлових умов, можливість проходження лікування та реабілітації, оформлення пільг для дітей. Демобілізованим бійцям підкажуть, де пройти перекваліфікацію та допоможуть з працевлаштуванням. Водночас «Центр підтримки контрактної армії» діятиме, як лекційно-тренінговий майданчик.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна каже, що дану практику планують поширити на райони області.

«Важливо усвідомлювати, що спектр підтримки, який можуть надати армії органи державної влади на місцях, має бути розширений. Існують приклади формального ставлення до цих питань, ми ж демонструємо наскільки високим може бути рівень співпраці між адміністрацією та військкоматом. Впевнений, що цей проект буде успішним», - зазначає Степан Барна, Голова Тернопільської ОДА.

Військові нову ініціативу оцінюють оптимістично. На думку підполковника, заступника військового комісара Тернопільської області Андрія Миськіва, діяльність Центру суттєво допоможе у виконанні планового завдання з набору на військову службу за контрактом.

«Окрім інформаційної складової, ми зробимо акцент на роз'яснювальній роботі. Представники військкомату, які будуть чергувати у Центрі, розкажуть ті деталі служби, які не в змозі відобразити агітаційна продукція. Присутність представників соціальної та медичної сфери, громадських організацій та інших – підсилить ефект розуміння, що служба в армії – це хороша кар'єрна перспектива та надійна державна підтримка», - зазначає Андрій Миськів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ