Демобілізовані учасники АТО з Тернопільщини зможуть швидко знайти роботу

Демобілізовані учасники АТО з Тернопільщини зможуть швидко знайти роботу

17.08.16 15:26 0 520
Додаткову можливість для швидшого працевлаштування матимуть атовці з 30 серпня — вступає в силу Закон України щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук.

Суть зміни полягає в тому, що роботодавцям за створення нових робочих місць і прийняття на них демобілізованих учасників АТО компенсують витрати у розмірі єдиного соціального внеску з коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Компенсація виплачуватиметься протягом одного року з дня працевлаштування безробітних згаданої категорії громадян при умові, що безробітний працюватиме у роботодавця не менше 2-х років.

Загалом від початку 2016 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 1125 безробітних з числа колишніх військовослужбовців, з них 32 особи — інваліди.

Найбільше атовців за сприянням у працевлаштуванні звернулося до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості – 151 особа, до Борщівського – 101, Чортківського – 95, Шумського – 88 та Кременецького районних центрів зайнятості – 85 осіб.

«Роботою вдалося забезпечити 149 колишніх військових. Зокрема, 20 отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 50 – пішли на військову службу за контрактом. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 24 атовці. А от професійним навчанням охопили 40 таких осіб і 27 безробітних після завершення навчального процесу вже отримали постійні місця праці», — зазначив директор ОЦЗ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ