Валерій Коровій відзначив почесними грамотами вінничан-учасників Міжнародного чемпіонату ДІАЄВРО-2016 (+фото)

Валерій Коровій відзначив почесними грамотами вінничан-учасників Міжнародного чемпіонату ДІАЄВРО-2016 (+фото)

17.08.16 10:25 0 541
У місті Сараєво (Боснія і Герцеговина) упродовж 24-30 липня проходив Міжнародний чемпіонат з міні-футболу для людей з цукровим діабетом ДІАЄВРО-2016, в якому збірна України посіла почесне 4-те місце.

Основу команди склали гравці з Вінницької області: Дмитро Кірницький, Максим Фурман, Олексій Затравкін та Сергій Дерегриб. Більше того, саме вінничанина – Максима Фурмана - визнано кращим гравцем Чемпіонату з врученням відзнаки та кубку.

16 серпня з футболістами зустрівся голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, аби привітати юнаків зі спортивними досягненнями та вручити обласні відзнаки.

«Футбол - найбільш популярна гра. І мені дуже приємно, що ваші мрії збуваються. Я далекий від того, щоб ідеалізувати ситуацію, але, насправді, з ось таких частинок ми будемо міняти підходи та відношення людей до вирішення проблематики діабету в країні», - зазначив керівник Вінниччини. Відтак, побажавши спортсменам нових успіхів, Валерій Коровій вручив їм Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради і пам'ятні подарунки.

За словами головного лікаря Вінницького обласного клінічного ендокринологічного центру, президента ГО «Вінницька обласна асоціація ендокринологів» Пилипа Прудиуса, подібні чемпіонати мають велике значення для адаптації пацієнтів та їх сімей у суспільне життя, особливо в наш час, коли захворюваність на цукровий діабет невпинно зростає.

Голова ж ради Української діабетичної Федерації, екс-віце-президент International Diabetes Federation та ініціатор проведення змагань Валентина Очеретенко підкреслила, що проект ДІАЄВРО покликаний показати: цукровий діабет не ставить крапку на спортивному житті і мріях тих, хто живе з цією хворобою.

Для довідки.

За ініціативою Української діабетичної федерації та участю членів Вінницької обласної асоціації ендокринологів, а також за підтримки Федерації футболу в Україні вперше у світі в рамках чемпіонату Європи «Євро-2012» був організований футбольний турнір серед людей з цукровим діабетом «ДІАЄВРО - 2012». Відбірковий турнір відбувся у Вінниці, а власне чемпіонат - у Києві. Основу збірної України тоді склали пацієнти Вінницької області. Команда стала бронзовим призером змагань.

Ця ідея була підтримана Всесвітньою діабетичною федерацією та іншими країнами, тож чемпіонат став проводитися на постійній основі.

У 2016 році ДІАЄВРО відбулось в Боснії та Герцеговині, де взяли участь 16 команд з різних країн світу. Українська збірна посіла 4 місце.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ