На Вінничині десятки тисяч віруючих взяли участь у паломництві на Іосафатову долину (+фото)

На Вінничині десятки тисяч віруючих взяли участь у паломництві на Іосафатову долину (+фото)

17.08.16 08:07 0 638
З поміж невеликої кількості місць, які відвідала сама Божа Матір помітне місце займає Іософатова Долина, що поблизу с. Голинчинці Шаргородського району Вінницької області.

Впродовж десяти років 15 серпня численна кількість вірян прибуває з різних куточків України та країн-сусідів, щоб виконати заповіт Пресвятої Богородиці і принести хрест до Іософатової Долини.

Як і у попередні роки, на цьогорічне паломництво прибули десятки тисяч прочан, які пройшли п'ятикілометровий шлях, несучи в руках великі та малі хрести, щоб потому залишити їх на святій Долині.

Очолили священне дійство п'ять архієреїв-митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ БучанськийПантелеімон, єпископ Іванківський Кассіан.

Для довідки:

Долина поблизу села Голинчинці на Шаргородщині відома як місце явлення Божої Матері, Яка, за легендою, у 1923 році явилась пастухам і промовила слова: «Хрести ставте, Христа славте». З того часу люди з далеких міст і сіл йшли сюди хресною ходою, встановлювали хрести та слізно молились.У Іосафатовій долині вже налічується більше 15 тисяч хрестів. Прочани вірять, що на цьому місці відбуваються зцілення від духовних та тілесних хвороб.

Радянська влада робила усе можливе, щоб пам'ять про явлення Матері Божої була стерта. Хрести знищувались, а паломництво заборонялось. Та віруючі зуміли передати нащадкам історію цієї святині

У 2006 році, з благословення покійного митрополита Вінницького і Брацлавського Макарія, 15 серпня встановлено днем пам'ять цієї події та звершено перше багатотисячне паломництво.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лучани вшанують ...
Наступна новина: Вінничани переймали досвід ...

КОМЕНТАРІ