В Тернополі малашівське сміттєзвалище функціонує у звичному режимі

В Тернополі малашівське сміттєзвалище функціонує у звичному режимі

19.08.16 12:20 0 612
16 серпня поблизу території сміттєзвалища в с. Малашівці Зборівського району виникла пожежа, яку ліквідували впродовж години. У ДСНС пояснюють, що горіла не територія сміттєзвалища, а сміття, яке розташоване за межами полігону. Загоряння відбулося одночасно у п’яти різних точках, що свідчить про не випадковість загоряння.

Зараз ситуація стабільна та контрольована, а сміттєзвалище функціонує у звичному режимі. Окрім того, наслідків пожежі для екології немає.

«Ще раз хочу наголосити, що пожежа трапилася на суміжній території зі сміттєзвалищем і горіла у першу чергу суха рослинність та побутові відходи, які хтось викинув поза межами полігону, - розповідає начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Орест Сінгалевич. - На міською радою проводяться необхідні заходи щодо узаконення земельної ділянки для сміттєзвалища, виготовлена документація, реалізується проект рекультивації. Небезпеки виникнення спонтанної пожежі на території полігону немає».

Заступник міського голови Владислав Стемковський зазначив, що міська рада витрачає понад мільйона гривень на рекультивацію, тому постійно здійснює контроль за полігоном.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: галина ...
Наступна новина: Микола Ковальчук: Ми ...

КОМЕНТАРІ