Територіальні об’єднані громади Тернопільщини фінансуватимуться проектом USAID

Територіальні об’єднані громади Тернопільщини фінансуватимуться проектом USAID

19.08.16 18:48 0 550
Протягом 5 наступних років Агентство США з міжнародного розвитку допомагатиме громадам України розширити та укріпити здобутки реформи децентралізації. Це передбачає проект «ДОБРЕ», загальний обсяг фінансування якого складе 50 млн. дол. Зараз експерти здійснюють тур по областях і зустрічаються з потенційними учасниками.

«Основною причиною чому ми приїхали в Тернопіль – це, перш за все, вивчити процеси децентралізації, які вже у вас відбулись; дізнатися якого успіху ви досягли в питаннях громад та допомогти вам реалізувати ваші подальші плани та отримати нові здобутки», - зазначив експерт проекту USAID в Україні «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності» (ДОБРЕ) МІК МЮЛЛЕЙ.

Основна мета проекту «ДОБРЕ» - допомогти об'єднаним громадам здолати депресивний тип мислення. Вони повинні навчитися ефективно використовувати нові можливості, самостійно опікуватися своїм майбутнім, приймати складні рішення і бути готовими нести за них відповідальність. В рамках реалізації проекту «ДОБРЕ» будуть підтримані кращі моделі розвитку, які далі поширюватимуть на всю Україну.

«Проект спрямовуватиметься на розвиток економічного потенціалу громад. Також, вже після трьох років його реалізації з'явились і додаткові гранти, які підуть на реалізацію додаткових проектів», - зауважив експерт проекту USAID в Україні «Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності» (ДОБРЕ) МАІС ВАНОЯН.

Остаточні результати конкурсу стануть відомі у жовтні. Але вже зараз можна прогнозувати, що як беззаперечний лідер у створені громад, Тернопільщина буде реалізовувати подальшу територіальну реформу при підтримці «ДОБРЕ».

«Я вірю в те, що тернопільські громади також зможуть взяти участь в цих конкурсах. Більше того, конкурси будуть передбачати реалізацію проектів не лише для громад, а й для інфраструктури області. Вони будуть пов'язані з екологією, медициною, заходами безпеки тощо. Для нас важливо, що громади отримали ще одне джерело фінансування своїх проектів і їхню реалізацію в своїх селах», - наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Приємною звісткою також стало те, що регіональний офіс проекту «ДОБРЕ» буде відкрито в Тернополі. Принципове рішення прийнято, наразі вирішуються організаційно-технічні питання.

«Це дає можливість перш за все координувати роботу на декілька областей, а також, зосередити зусилля в тій області, яка має найбільше об'єднаних територіальних громад. Звичайно це має відношення і до фінансування», - підкреслив координатор регіонального Офісу реформ у Тернопільській області Віктор ЛИТВИНЧУК.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: за одержання ...

КОМЕНТАРІ