На Вінничині функціонування закладів охорони здоров’я в умовах децентралізації (+фото)

На Вінничині функціонування закладів охорони здоров’я в умовах децентралізації (+фото)

19.08.16 15:40 0 491
Саме цій темі була присвячена нарада, яка відбулась 17 серпня 2016 року в актовій залі Вінницької обласної клінічної лікарні ім..М.І.Пирогова під головуванням голови обласної державної адміністрації В.Коровія.

У засіданні взяли участь заступник голови - директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, заступник голови обласної ради Олександр Качур, голови РДА, районних рад, міські голови міст обласного значення.

З вступним словом виступив голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія.

З доповіддю про подальшу долю та функціонування закладів охорони здоров'я області в процесі створення об'єднаних територіальних громад виступила директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Людмила Грабович.

Про стан організації надання медичної допомоги населенню районів області за підсумками проведених перевірок виступила заступник директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Надія Марусяк.

Акцент в обговоренні з головами РДА та міськими головами роботи галузі базувались на проведених Департаментом охорони здоров'я облдержадміністрації за поточне півріччя комплексних перевірок в 21 районах області.

В роботі як первинного, так і вторинного рівнів надання медичної допомоги є багато позитиву, а й є окремі негативні моменти.

Наголошено, що сімейна медицина є базою для надання медичної допомоги населенню. Вона має регулювати всі потоки пацієнтів на більш високі рівні надання медичної допомоги.

Протягом останніх трьох років владою області та органами місцевого самоврядування прикладено максимум зусиль для створення належних умов їх функціонування, як для роботи медичного персоналу, так і для пацієнта.

Створено відповідний рівень сімейної медицини в Бершадському, Іллінецькому, Гайсинському, міському та районному Могилів-Подільському, Тростянецькому центрах ПМСД, Центрах ПМСД м.Вінниці.Вони є самими кращими не тільки по організації лікувально-профілактичної допомоги, а й по оснащенню.

Якість допомоги напряму залежить від якісної та кількісної характеристики медичних кадрів, забезпеченню якими треба приділити максимум зусиль.

В місті Вінниці, і згодом цю ініціативу підтримали деякі райони (Бершадський, Барський, Ямпільській, Томашпільський та м. Могилів-Подільський) була прийнята муніципальна програми «Артеріальна гіпертензія» з відповідним фінансуванням.

Запропоновано і іншим районам нашої області долучитись до вирішення даного питання.

Приділена увага взаємодії влади та закладів охорони здоров'я щодо утримання у належному стані матеріально – технічної бази закладів охорони здоров'я в районах області.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Луцьк: служби “Махім-таксі” ...

КОМЕНТАРІ