В головному управлінні Пенсійного фонду України Волинської області підвели підсумки роботи за півріччя

В головному управлінні Пенсійного фонду України Волинської області підвели підсумки роботи за півріччя

19.08.16 11:01 0 559
В Луцькому об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України Волинської області 16.08.2016 відбулась нарада по підведенню підсумків роботи об'єднаного управління за перше півріччя 2016 року, у якій взяли участь заступник міського голови Сергій Григоренко та начальник головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук.

Під час наради обговорювали питання: про стан виконання планових показників по надходженню коштів до бюджету Пенсійного фонду України, скорочення заборгованості по платежах до Фонду, заходів щодо легалізації зайнятості населення та підвищення рівня оплати праці; про стан пенсійного забезпечення та подальшого реформування пенсійної системи, покращення якості обслуговування громадян, впровадження ефективних технологій адміністрування та підвищення прозорості пенсійної системи у першому півріччі 2016 року; про стан організації правової роботи в об'єднаному управлінні; про виконання вимог антикорупційного законодавства в об'єднаному управлінні; про стан організації роботи щодо зміцнення кадрового потенціалу, стан реалізації вимог Закону України "Про очищення влади" в об'єднаному управлінні.

Протягом звітного періоду робота спеціалістів управління була спрямована на забезпечення стабільного фінансування та своєчасну виплату пенсій, виконання планових показників по надходженню коштів до бюджету Пенсійного фонду, впровадження ефективних технологій адміністрування та підвищення прозорості пенсійної системи.

На обліку в Луцькому об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України Волинської області перебуває 64271 пенсіонер, в тому числі на обліку в місті Луцьку перебуває 50546 пенсіонерів; в Луцькому районі 13725 пенсіонерів.

Власні надходження до управління з початку року склали 8373,97 тис. грн, або 160,2 % планових показників (плановий показник власних надходжень становить 5227,17 тис.грн.). Це кошти, які надійшли по сплаті фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, погашення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Позитивними факторами, що вплинули на надходження власних доходів у 2016 році до бюджету Фонду є зростання фонду оплати праці, на який нараховується єдиний соціальний внесок, та збільшення чисельності працюючих. Так, у травні 2016 року фонд оплати праці склав 325310,0 тис. грн, в порівнянні з січнем 2016 року він збільшився на 48154.3 тис. грн, або на 17,4 %.

Середньооблікова чисельність працюючих на 01.07.2016 становить 88271 чоловік, в порівнянні з початком 2016 року вона збільшилась на 860 осіб.

Станом на 01.07.2016 року заборгованість зі сплати платежів згідно Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” становить 9044,9 тис. грн, в тому числі заборгованість зі страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування становить 5354,8 тис. грн, зі сплати фінансових санкцій 1070,5 тис. грн, зі сплати пені 2619,6 тис.гривень.

З метою кращого обслуговування громадян зверталась увага на співпрацю із соціальними партнерами. Підсумовуючи нараду, начальник головного управління Петро Філіпчук та заступник міського голови Сергій Григоренко досягли домовленості щодо проведення міжвідомчої наради з органами виконавчої влади з питань соціального захисту, що стосується правильності призначення/перерахунку пенсій зокрема співпраця з департаментом соціальної політики в питаннях проведення перевірок.

По підсумках наради будуть підготовлені відповідні накази з визначенням напрямків роботи об'єднаного управління в ІІ півріччі 2016 року.

Луцьке об'єднане управління пенсійного фонду України Волинської області

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Наступна новина: В Луцьку здійснено ...

КОМЕНТАРІ