Рівненська область: рятувальники ліквідували умовну надзвичайну ситуацію на об’єкті підвищеної небезпеки ПАТ «ДУБНОМОЛОКО»

Рівненська область: рятувальники ліквідували умовну надзвичайну ситуацію на об’єкті підвищеної небезпеки ПАТ «ДУБНОМОЛОКО»

19.08.16 15:18 0 554
17 серпня в ході комплексної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної і пожежної безпеки в м. Дубно на території ПАТ «ДУБНОМОЛОКО» відбулись тактико-спеціальні навчання. Під час заходу, комісією ДСНС України перевірялась готовність служб оперативного реагування міста до спільних дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на об’єкті підвищеної небезпеки.

Так, згідно тактичного задуму, в результаті аварії на території підприємства сталася розгерметизація ресиверів аміачної холодильної установки з витоком півтори тонни аміаку. В епіцентрі аварії знаходиться один потерпілий. Одразу після надходження сигналу про надзвичайну подію на телефон Служби порятунку «101», до місця виклику негайно були направлені підрозділи рятувальників, правоохоронців, газової, медичної та енергетичної служб. Бійці ДСНС в захисних костюмах провели рятування потерпілого з одночасним осадженням хмари аміаку та спільно з представником об’єкту здійснили перекриття аміакопроводу на пошкодженій ділянці. Тим часом, працівниками поліції було організовано чергування на місці події по всьому периметру. Потерпілого робітника, рятувальники передали працівникам швидкої медичної допомоги. Співробітники газової служби перекрили газопостачання об’єкту, а енергетики провели знеструмлення усіх приміщень. На місці події був створений штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, який очолив заступник міського голови м. Дубно Руслан Мосійчук. Умовна надзвичайна ситуація була ліквідована за тридцять хвилин. Загалом на ліквідацію було залучено 7 одиниць спецтехніки та 26 чоловік, в тому числі від ГУ ДСНС України у Рівненській області 3 пожежно-рятувальних автомобіля та 14 рятувальників.

За діями підрозділів оперативного реагування уважно спостерігали фахівці комісії ДСНС України, які по завершенню навчань дали принципову оцінку роботі кожної зі служб цивільного захисту міста.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ