Програму розвитку туризму у Вінницькій області на 2016-2020 роки внесено для розгляду на сесію обласної Ради 7 скликання (+фото)

Програму розвитку туризму у Вінницькій області на 2016-2020 роки внесено для розгляду на сесію обласної Ради 7 скликання (+фото)

19.08.16 10:21 0 481
Департаментом міжнародного співробітництва та регіонально розвитку облдержадміністрації розроблено Програму розвитку туризму у Вінницькій області на 2016-2020 роки та подано відповідний проект рішення обласній Раді для розгляду на черговій сесії.

Метою даної програми є створення конкурентоспроможного на національному та міжнародному ринках туристичного продукту, створення та розвиток матеріально-технічної бази і сучасної інфраструктури туризму, сприятливих умов для залучення інвестицій, ефективного використання природного, історико-культурного та туристично-рекреаційного потенціалу, етнографічних особливостей, забезпечення умов для повноцінного функціонування суб'єктів туристичної діяльності.

Перспективними напрямками Програми є:

- посилення ролі в'їзного та внутрішнього лікувального та відновлювального туризму на основі залучення інвестицій у спа- та лікувальну інфраструктуру існуючої мережі санітарно-курортних закладів області;

- використання історико-етнічної спадщини для розвитку в'їзного, внутрішнього туризму (єврейська, польська, подільська минувшина: Хасидський шлях, шлях «Володієвського», «П.І. Чайковський на Поділлі», «Духовна спадщина М.І. Пирогова», «Тульчинський шлях О.В. Суворова» та ін.);

- розвиток релігійного та паломницького туризму до святих місць Вінниччини;

- розвиток спортивного та екстремального туризму.

Для поставленої мети будуть використані конкретні заходи: розвиток туристично-рекреаційної інфраструктури;формування регіонального туристичного продукту та підвищення якості послуг; маркетингова та рекламно-інформаційна діяльність.

Реалізація програми дасть змогу створити якісний туристичний продукт, здатний максимально задовольнити потреби населення; забезпечити комплексний розвиток туристичної сфери; розвинути передумови для залучення іноземних інвестицій; ефективно сприяти туристичному обміну та збільшенню потоку туристів; збільшити кількість екскурсантів; покращити умови відпочинку та оздоровлення населення, а також збільшити частку в'їзного туризму, що у свою чергу призведе до можливості отримання додаткових фінансових ресурсів у місцевий бюджет. Результатом виконання заходів.

За оптимістичним сценарієм розвитку, в результаті реалізації програми очікується:

- збільшення потоку туристів в область до 1,5 млн. осіб в рік;

- збільшення інвестицій в туристично-рекреаційну галузь області;

- збільшення кількості робочих місць, створених у туристично-рекреаційній галузі та суміжних сферах діяльності до 3,2 тис.;

- збільшення кількості місць у закладах розміщення в областідо 3,0 тис. місць;

- збільшення обсягів доходу юридичних та фізичних осіб від надання туристичних послуг до 50 млн.грн. в рік;

- зростання обсягів платежів до бюджетів різних рівнів;

- соціально-економічний розвиток місцевих громад та економік на основі унікальних інституційних активів сільських територій.

Додаток.docПрограма розвитку туризму на 2016_2020.doc

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі після ...
Наступна новина: У Житомирі модернізували ...

КОМЕНТАРІ