За втручання прокуратури Волині державі повернуто земельні ділянки вартістю понад 18 млн. грн.

За втручання прокуратури Волині державі повернуто земельні ділянки вартістю понад 18 млн. грн.

20.08.16 13:09 0 529
Реалізуючи функцію представництва громадян та держави в суді, прокуратура Волині продовжує роботу задля повернення державі незаконно переданих земельних ділянок.

Рішенням господарського суду Волинської області задоволено позов Луцької місцевої прокуратури до сільськогосподарського приватного підприємства "Рать", головного управління Держгеокадастру у Волинській області, Луцької районної державної адміністрації Волинської області, Гіркополонківської сільської ради Луцького району.

Визнано недійсним договір оренди землі, яка знаходиться на території Гіркополонківської сільської ради за межами населених пунктів, площею понад 118 га, укладений у жовтні 2011 року між сільською радою та сільськогосподарським підприємством, та зобов'язано СГПП "Рать" повернути державі земельні ділянки, орієнтовна ринкова вартість яких - понад 18 млн. грн.

Прокуратура наполягала на поверненні землі державі, адже земельні ділянки у довгострокову оренду було передано без проведення обов’язкової нормативної грошової оцінки земель, що призводило недоотримання бюджетом коштів від користування ними.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку “Юні будівничі ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ