На Тернопіллі теребовлянщина зібрала рекордну кількість урожаю

На Тернопіллі теребовлянщина зібрала рекордну кількість урожаю

20.08.16 16:58 0 540
Аграрії району отримали черговий рекордний показник у своїй нелегкій праці. Цьогорічні жнива видалися направду особливими, адже район отримав рекордну урожайність ранніх зернових та зернобобових культур – 57,7 центнера. Це найкращий показник в області. Аграрії продовжують тенденцію підвищення ефективності виробництва за рахунок удосконалення технологій, осучаснення машинно-технічного парку.

Високоврожайними вийшли всі культури, та особливо сприятливим цей рік був для ярого ячменю, який виявився небувало щедрим: кожний гектар дав по 57,1 центнера. Озима пшениця попри всі очікування, хоч і дала хороший результат – по 58,5 центнера, та надій не виправдала. Все-таки спека далася взнаки, зерно пшениці вийшло не таким наповненим, менш ваговим. Урожайність гороху становила 42 центнери, ріпаку – 31 центнер.

За валовим збором ранніх зернових та зернобобових культур наш район також у числі кращих. Зерна цих культур ми зібрали всього 134, 5 тисячі тонн, що на 3 тисячі більше, ніж минулого року.

У розрізі господарств кращу врожайність мають наші традиційно сильніші господарства: ПОП «Іванівське», ПП АП «Агро-Дружба», ПАП «Поділля-Агро», ТОВ «АП «Колос-2», ПАП «Топільче», ФГ «Ласківчанка», ПрАТ «Мшанецьке», ТОВ «Ласковецький «Бровар», ФГ «Тюльпан», ПАП «Богдан».

коли зерно нового врожаю у коморах, керівники агропідприємств проводять розрахунок із своїми орендаторами, видають зерно за користування земельними наділами, заготовляють корми для тваринництва.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ