У Рівненській області польські пожежники поділилися з рятувальниками досвідом створення та функціонування добровільних пожежних команд

У Рівненській області польські пожежники поділилися з рятувальниками досвідом створення та функціонування добровільних пожежних команд

20.08.16 19:43 0 603
19 серпня в Рівненській районній державній адміністрації відбулася зустріч делегації гміни Рацеховіце Республіки Польща з керівниками органів районної влади, керівництвом відомств та служб цивільного захисту.

Очільник добровільної пожежної охорони гміни Рацеховіце Марек Габздел ознайомив присутніх з історією становлення та розвитку добровільної пожежної дружини, особливостями нормативно-правових актів стосовно функціонування добровільних формувань, діючою законодавчою базою, матеріально-технічним забезпеченням вогнеборців та співпрацею з представниками влади, підприємцями та громадськими організаціями. За його словами, в Польщі на законодавчому рівні за органами місцевої влади визначені обов’язки організації управління та ліквідації кризових ситуацій на відповідних адміністративних територіях за допомогою спеціальних команд та підрозділів. Це є фундаментом для забезпечення належного фінансування, зокрема, добровільних пожежних та спеціальних добровільних пошуково-рятувальних команд в селах та містах. Значна кількість міських голів, голів районних органів влади та сільських рад є керівниками або почесними членами осередків добровільного пожежного товариства.

В свою чергу начальник Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС у Рівненській області Віктор Бабак наголосив, що саме добровільні пожежні дружини є важливою ланкою-гарантом безпеки життя громадян, серйозною підмогою в боротьбі з вогнем державним пожежно-рятувальним підрозділам ДСНС. «В Польщі понад сто років добровільні пожежні дружини успішно функціонують паралельно з державними формуваннями. Тому нам слід як найшвидше вивчити та запровадити в нашому регіоні досвід польських колег у створенні добровільних пожежних структур», - зазначив полковник служби цивільного захисту Віктор Бабак.

По завершенню обговорення польська делегація відвідала історичні та пам’ятні місця Рівного, в тому числі Алею кованих скульптур, де розташована фігура вогнеборця-рятувальника на честь 150-річчя пожежної охорони обласного центру.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Маленький чернівчанин ...

КОМЕНТАРІ