У Рівненській області в районній гімназії рятувальники спільно з оперативними службами ліквідовували умовну надзвичайну ситуацію

У Рівненській області в районній гімназії рятувальники спільно з оперативними службами ліквідовували умовну надзвичайну ситуацію

20.08.16 12:02 0 589
18 серпня в ході комплексної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної і пожежної безпеки в м. Березне на території районної гімназій відбулись тактико-спеціальні навчання. Під час заходу комісією ДСНС України перевірялась готовність служб оперативного реагування Березнівського району до спільних дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на об’єкті з масовим перебуванням людей.

Так, згідно тактичного задуму, в приміщенні гімназії одним з техпрацівників було виявлено сріблясту речовину об’ємом приблизно 250 г, що ззовні схожа на ртуть. Чоловіку, що виявив цю речовину, стало зле і він знепритомнів. На той момент в навчальному закладі перебувало 25 працівників.

Адміністрація гімназії одразу повідомила про надзвичайну подію на телефон Служби порятунку «101» та організувала негайну евакуацію всіх людей, що перебували в приміщенні закладу.

До місця виклику оперативно прибули підрозділи ДСНС, поліція, санітарно-епідеміологічна, медична, газова та енергетична служби. Працівниками поліції було організовано чергування на місці події по всьому периметру.

Рятувальники, одягнувши спеціальні захисні костюми та апарати захисту органів дихання, зайшли в приміщення гімназії та винесли умовного потерпілого, якого відразу передали працівникам швидкої медичної допомоги. Після цього працівники ДСНС оглянули всі приміщення гімназії та переконались, що в небезпечній зоні людей немає. Далі рятувальники спільно зі співробітниками санітарно-епідеміологічної служби зібрали підозрілу речовину та провели демеркуризацію приміщень навчального закладу та взяли проби повітря для подальшого аналітичного дослідження. В цей час на місці події був створений штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, який очолив голова районної ради Леонід Каменчук.

Експертиза епідеміологів показала, що виявленою речовиною є ртуть, проте завдяки вжитим заходам ніхто з людей не постраждав.

За діями підрозділів оперативного реагування уважно спостерігали фахівці комісії ДСНС України, які по завершенню навчань дали принципову оцінку роботі кожної зі служб цивільного захисту району.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: З метою захисту прав ...

КОМЕНТАРІ