У Рівненській області комісія ДСНС перевірила готовність рятувальників та служб оперативного реагування щодо ліквідації надзвичайної ситуації на території центральної районної лікарні

У Рівненській області комісія ДСНС перевірила готовність рятувальників та служб оперативного реагування щодо ліквідації надзвичайної ситуації на території центральної районної лікарні

20.08.16 18:43 0 595
18 серпня в ході комплексної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної і пожежної безпеки в смт. Володимирець Володимирецького району на території центральної районної лікарні відбулись тактико-спеціальні навчання. Під час заходу комісією ДСНС України перевірялась готовність служб оперативного реагування району до спільних дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на об’єкті з масовим перебуванням людей.

Так, згідно тактичного задуму, у приміщенні котельні на території лікарні через порушення технологічного процесу (розгерметизація котла) стався вибух з подальшим горінням. Внаслідок часткового руйнування конструкцій будівлі під завалами опинилися двоє робітників.

Відразу після надходження сигналу про надзвичайну подію на телефон Служби порятунку «101», до місця виклику негайно були направлені підрозділи ДСНС, МВС, газової, медичної та енергетичної служб, а також важка інженерна техніка комунальників для розбору конструкцій. Працівниками поліції було організовано чергування на місці події по всьому периметру. Застосувавши важку інженерну техніку, рятувальники спільно з працівниками комунальної служби провели розбір зруйнованих конструкцій та знайшли двох потерпілих. Людей відразу винесли з небезпечної зони та передали працівникам швидкої медичної допомоги. Тим часом, співробітники газової служби перекрили газопостачання даної будівлі та провели заміри повітря на вміст газу у ньому, а енергетики провели знеструмлення приміщення котельні. Після цього, вогнеборці оперативно ліквідували умовну пожежу.

На ліквідацію умовної надзвичайної події було залучено 6 одиниць спецтехніки та понад 20 чоловік, в тому числі від ГУ ДСНС України у Рівненській області 1 пожежно-рятувальний автомобіль та 7 рятувальників.

За діями підрозділів оперативного реагування уважно спостерігали фахівці комісії ДСНС України, які по завершенню навчань дали принципову оцінку роботі кожної зі служб цивільного захисту району.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ