Міністр інфраструктури України: «Відновлення роботи таких аеропортів,як чернівецький,важливий знак»

Міністр інфраструктури України: «Відновлення роботи таких аеропортів,як чернівецький,важливий знак»

21.08.16 10:12 0 544
Перебуваючи із візитом у Чернівцях, міністр інфраструктури України Володимир Омелян разом із представницькою делегацією оглянув 19 серпня міжнародний аеропорт “Чернівці” та його злітно-посадкову смугу.

«Цьогоріч свою роботу відновила низка регіональних аеропортів, і це – важливий знак, – каже Володимир Омелян, – Наразі головне – максимально підтримати цей тренд і допомогти регіональним аеропортам стати на ноги. Сподіваюсь, що рішенням Уряду буде створено Агентство інфраструктурних проектів, першим завданням якого буде відновлення низки летовищ України, зокрема і чернівецького. Вірю, що поступово, крок за кроком, ми зможемо відновити повноцінне авіасполучення між містами України, а також з'єднати регіональні аеропорти прямими сполученнями із країнами Європи та світу. Важливо, щоби керівництво чернівецького летовища проявляло активність, визначаючи: які авіакомпанії будуть літати, в якій кількості, в яких напрямках, на яких умовах. І ця ініціативність тільки підтримуватиметься Міністерством. Хотів би навести у приклад Львів, де нового керівника обрали прозоро, і це дало свій результат: кількість авіакомпаній і авіаперевезень різко зросла. Мені приємно, що тепер до Чернівців літає МАУ, але сподіваюся, що цим не обмежиться. Не виключаю, що вже цьогоріч зможемо завершити роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги».

«Коли депутатам-мажоритарникам були виділені кошти, ми з Максимом Бурбаком спрямували 24 мільйони гривень саме на чернівецьке летовище, – зазначив народний депутат України Микола Федорук. – Адже повітряні ворота Чернівців повинні бути відкритими».

Як запевнив директор КП «Міжнародний аеропорт “Чернівці” Борис Морський, цих коштів буде достатньо, щоби привести злітно-посадкову змугу до ладу по всій площині. Тоді летовище зможе приймати не лишень літаки середньо-магістрального типу на 50 місць, а й Embraer 190 на 110 місць та Boeing 737 на 120 місць.

«Позитивно, що вперше за три роки відновили регулярні рейси, змогли виплатити заборгованість по зарплатні власним коштом», – додав він.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область — ...
Наступна новина: Чернівці: Виплата ...

КОМЕНТАРІ