В Житомирській області сучасний виробничий комплекс відкрили у Романівському районі

В Житомирській області сучасний виробничий комплекс відкрили у Романівському районі

21.08.16 11:13 0 635
Урочисте відкриття нової технологічної лінії збагачення польовошпатових руд ДП «Шпат», що функціонує у с. Мала Токарівка Романівського району, відбулось 19 серпня.

Дочірнє підприємство «Шпат» більше 18 років забезпечує сировиною підприємства фарфорово-фаянсової промисловості та підприємства, що здійснюють виготовлення керамічної плитки як на території України, так і за кордоном. Зокрема, ТОВ «Церсаніт-Інвест», ТОВ «РМ-Інвест», ТОВ «Укрпіастрелла», ТОВ «Пісківський завод скловиробів» та інших.

Основний вид діяльності підприємства – добування пегматитів і польовошпатових руд відкритим способом та подальше їх збагачення, а також видобування лужних каолінів.

У відкритті нової технологічної лінії ДП «Шпат» взяли участь начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк, керівники Романівського та Баранівського районів, керівництво та працівники підприємства.

За підтримки та сприяння Житомирської облдержадміністрації було реалізовано інвестиційний проект щодо модернізації виробничих потужностей ДП «Шпат». Зокрема, підприємством придбано обладнання: сушильний барабан БН2-10, твердопаливний притопок, високочастотні грохота ГВД 2х2 та Mogensen D8483, магнітні сепаратори, віброживильники, конвеєра, норії, система аспірації (циклони, вентилятори). Монтаж обладнання забезпечив швидкий запуск нової лінії виробництва.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк, вітаючи працівників підприємства, зазначив: «ДП «Шпат» є одним із бюджетоутворюючих підприємств як Романівського району, так і області в цілому. Модернізація виробничих потужностей, а це – запуск нової лінії збагачення польовошпатових руд, дозволить підприємству стати конкурентоспроможним та привабливим для потенційних покупців. Адже в результаті ми отримуємо принципово новий продукт, який дасть можливість забезпечити підприємства скляної промисловості України якісною вітчизняною сировиною».

За словами керівника Сергія Раковця, потужність нової лінії – 3 тис. тонн на місяць збагачення сировини, а це – 15 додаткових робочих місць. Також планується експортування продукції до Республіки Білорусь.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: «Знак 51-ої ОМБР» ...
Наступна новина: Вболіваймо за наших: на ...

КОМЕНТАРІ