Відбулася презентація муралу «Луцьк - Люблін: одна минувшина на двох»

Відбулася презентація муралу «Луцьк - Люблін: одна минувшина на двох»

22.08.16 13:25 0 529
Біля Волинського обласного театру ляльок на вулиці Богдана Хмельницького відбулася презентація нового графіті.

Символічне відкриття муралу відбулося за участі першого заступника міського голови Тараса Яковлева, заступника міського голови Юрія Моклиці, заступника Президента міста Любліна Артура Шимчика та представників адміністрації міста Люблін.

Тарас Яковлев у своєму виступі зазначив, що мурал «Луцьк - Люблін: одна минувшина на двох» створений з нагоди відзначення 20-ї річниці партнерства Луцька з містом Люблін Республіки Польща. Він акцентував на тому, що співпраця між Луцьком і Любліном воістину не декларативна. Це справжня співпраця, яка відбражена у багатьох спільних культурних, спортивних, туристичних, фінансових проектах. Чимало із них реалізовано в рамкам транскордонного співробітництва. Один із успішних останніх проектів стосувався ЦНАПу. У найближчих планах - реалізація ще чотирьох проектів. Міста Луцьк і Люблін не тільки мають майже однакову кількість населення, а й подібні по духу. "Ми себе позиціонуємо, як місто сучасного мистецтва, тож цей мурал буде символічним знаком дружби між містами-партнерами”, - сказав Тарас Яковлев.

Артур Шимчик подякував авторові муралу за змістовну роботу, владі міста Луцька і лучанам - за багаторічну співпрацю.

Автор зображення, відомий мураліст Сергій Радкевич розповів, що зображення складне, наповнене глибоким змістом та численними символами. Дві символічні долоні єднають два дружні міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку діти з сімей ...
Наступна новина: У Луцьку замку відбувся ...

КОМЕНТАРІ