Луцьк: “Князівський бенкет” розпочався!

Луцьк: “Князівський бенкет” розпочався!

22.08.16 13:59 0 647
На площі біля старовинного замку Любарта розпочався фестиваль середньовічного духу “Князівський бенкет”. На початку дійства “Великий князь Вітовт”, учасники та глядачі пройшли урочистою ходою від майдану Братський міст до Замкової площі, де князь Вітовт та сучасний бурмістр древнього Лучеська — міський голова Микола Романюк виголосили промови.

Микола Романюк привітав усіх зі святом. “ ми вітаємо гостей міста, подібно, як в XV столітті вітали на “З'їзді європейських монархів. Зараз ми можемо думками повернутися в ті стародавні часи і відчути тодішню атмосферу. Я дякую гостям, делегаціям, що приїхали на День народження нашого міста, організаторам свята. Бажаю, щоб, в першу чергу, був мир на нашій землі, а зброю ми бачили тільки в історичних реконструкціях”, - сказав він.

Потому, у рамках дійства, був підписаний меморандум між Великим Лучеськом та Князівством Київським, текст якого зачитали на мові того часу. Також Миколі Романюку вручили грамоту за популяризацію історії та збереження культурної спадщини України.

Перед головною сценою фестивалю відбулися показові лицарські бої кращих воїнів, а на сцені князь Вітовт посвятив княжим мечем охочих лучан у жителів древнього замку з присвоєнням княжого титулу.

Програма фестивалю дуже цікава та насичена, протягом дня триватимуть турніри, різноманітні майстер-класи, тетралізовані та музичні виступи, средньовічні ігри та забави, спортивні змагання, квести. Також оголошено конкурс на кращий середньовічний костюм, переможець якого буде оголошений на вечірній програмі фестивалю. Протягом дня гості можуть поласувати середньовічною кухнею та ще більше поринути в атмосферу древнього Луцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ