На Тернопіллі у Борщові вирішили проблему з питною водою

На Тернопіллі у Борщові вирішили проблему з питною водою

23.08.16 18:45 0 549
Для мешканців вулиць Незалежності, Підлісна, Сковороди та Тичини м. Борщева буде вирішена проблема питної води. Систему водопостачання цього житлового масиву будують за кошти державного фонду регіонального розвитку. Кошторис робіт –понад 5 млн 400 тис грн, з них з місцевого бюджету виділили – 821 тис грн. До водозабезпечення буде залучено 100 дворів – це близько 500 мешканців.

«Цей масив був збудований близько тридцяти років тому, однак, на він не має жодної мережі централізованого водопостачання. Крім того, враховуючи ситуацію, яка склалась з поверхневими водами, в людей навіть відсутня вода в криницях. Це стало основними причинами подачі цього проекту на фонд регіонального розвитку. На сьогоднішній день вже почата його реалізація, а до жовтня місяця плануємо завершити всі роботи. Проект передбачає собою будівництво окремої мережі водопостачання разом із водозабором. В останньому буде збудовано дві свердловини, які повністю забезпечуватимуться автоматизованою водо-насосною станцією, функціонування останньої обходитиметься без потреби в обслуговуючому персоналі. Також, в рамках цього проекту буде реалізовано і будівництво водопровідних мереж довжиною 1,6 км», – зазначив заступник міського голови міста Борщів Максим Мазурок,

Як відомо, з нинішнього року фінансова підтримка районів Тернопільської області значно збільшилася. А спрямовувати кошти саме на ті проблеми, вирішення яких першочерговим вважає громада – дозволяє реформа децентралізації.

«Борщівський район отримав більше 20 мільйонів державних асегнувань спрямованих на вирішення своїх соціальних та інфраструктурних питань. Саме за рахунок цього здійснюється реконструкція шкіл, садочків, амбулаторій та водогону в місті Борщові. Саме тут була серйозна проблема з забезпеченням питною водою цілого масиву. вона вже на етапі вирішення.

Вже скоро буде реалізовуватись і вирішення проблеми з очисними спорудами у цьому ж населеному пункті», - наголосив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ