На Тернопіллі у Борщеві відкрили травматологічне відділення євро-зразка

На Тернопіллі у Борщеві відкрили травматологічне відділення євро-зразка

23.08.16 08:05 0 577
В рамках стратегії розвитку Тернопільської області ми плануємо вивести рівень надання медичних послуг на якісно новий щабель - цього року найбільшу увагу приділяємо вторинному та третинному рівням меддопомоги.

Про це заявив Голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час урочистого відкриття травматологічного відділення Борщівської центральної районної комунальної лікарні, яке відбулося 19 серпня 2016 року.

Протягом п'яти останніх років відділення повністю відремонтували та оснастили сучасним медобладнанням. Зокрема провели заміну електричної проводки та встановили освітлення; замінили систему водовідведення, встановили нову сантехніку та енергозберігаючі вікна; здійснили повний ремонт приміщень; палати оснастили ортопедичними ліжками з підйомними механізмами, окрім того для комфорту пацієнтів провели Інтернет та підключили сателітарне телебачення.

Ремонт відділення здійснено за рахунок бюджетних та спонсорських коштів.

«Травматологічне відділення Борщівської районної лікарні – це успішний приклад співпраці держави, волонтерів та бізнесу. Результат цього – новий рівень надання медпослуг жителям Тернопільщини. Такі практики потрібно максимально поширювати. Впевнений, що в недалекій перспективі ми зможемо говорити про те, що в Тернопільській області медицина є якісною і відповідає європейським стандартам», - зазначив Степан Барна.

За його словами, на наступному етапі в Борщівській лікарні запроваджуватимуть енергозберігаючі технології, що дозволить значно заощадити витрати на опалення приміщення.

На сьогоднішній день в травматологічному відділенні є 20 ліжко-місць. Працює 3 лікарі травматологи, які чергують цілодобово, середній та молодший медперсонал складає 12 осіб.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ