У Луцьку в 14-й раз урочисто відкрили міжнародний фестиваль “Поліське літо з фольклором”

У Луцьку в 14-й раз урочисто відкрили міжнародний фестиваль “Поліське літо з фольклором”

23.08.16 08:42 0 713
Після чотирирічної перерви, у нашому місті розпочався ХІV Міжнародний фестиваль “Поліське літо з фольклором”. Протягом чотирьох днів лучани та гості міста мають нагоду пізнавати культуру різних країн світу. До Луцька завітали фольклорні колективи з Ізраїлю, Грузії, Кіпру, Польщі, Південної Кореї, Тайваню, Білорусі та різних регіонів України.

Також під час фестивалю свою майстерність покажуть колективи з різних куточків Волині.

У Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбулося святкове богослужіння з нагоди початку у Луцьку ХІV Міжнародного фестивалю “Поліське літо з фольклором”. Потім його учасники у національних костюмах із прапорами своїх країн святковою ходою під музичний супровід пройшли вулицями Лесі Українки – Братковського до Замкової площі. Урочисте відкриття фестивалю відбулося у Луцькому замку.

В офіційній церемонії відкриття взяв участь Луцький міський голова Микола Романюк та його заступник Андрій Киця.

“ ми уже в 14-й раз зібралися у стінах Луцького замку для того, щоб розпочати величне дійство. Це дійство дружби, взаєморозуміння, взаємоповаги, взаємопідтримки, адже культура є чи не першим етапом, коли люди між собою знайомляться і пізнають один одного. тут представлені різні країни та культури, і це дуже добре. Хочу побажати усім учасникам та гостям отримати задоволення від фестивалю”, – сказав міський голова.

Також він зазначив, що зараз над Луцьком світить сонечко та мирне небо, але на сході України йде війна, гинуть хлопці, які захищають нас, та закликав присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих військовослужбовців.

Після вітального слова Микола Романюк оголосив фестиваль відкритим. Цю радісну звістку проспівали дзвони, а у небо злетіли повітряні кульки з символікою фестивалю. Естафету свята підхопили творчі колективи, які демонстрували зі сцени свою майстерність лучанам та гостям нашого міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валерій Коровій : За два ...
Наступна новина: На Тернопіллі на горі Бона ...

КОМЕНТАРІ