На Вінничині тривають роботи з реалізації природоохоронних заходів за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища

На Вінничині тривають роботи з реалізації природоохоронних заходів за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища

23.08.16 16:31 0 511
За інформацією Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації реалізація природоохоронних заходів на Вінниччині за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища продовжується.

З початку року з передбачених видатків обласного бюджету на здійснення першочергових заходів з охорони навколишнього природного середовища у сумі 34,15 млн. грн.,загальний обсяг фінансування проектів екологічного спрямування, з урахуванням надходжень до Фонду, становить 16,02 млн. грн., з яких освоєно 5,44 млн. грн.

Серед природоохоронних заходів, які реалізуються :

- поводження з твердими побутовими та хімічними відходами;

- збереження природоохоронного фонду (парки), водойм та річок;

- заліснення територій та збереження диких тварин, занесених до «Червоної книги України»(зубрів);

- заходи, пов'язані з техногенною ситуацією в регіонах (об'єкти водовідведення - очисні споруди та каналізаційні мережі).

Значні кошти обласного бюджету спрямовані на впровадження природоохоронних заходів в обласних закладах охорони здоров'я, соціального захисту, житлово-комунального господарства, агропромислового розвитку.

Продовжується робота по забезпеченню екологічно безпечного зберігання небезпечних хімічних речовин. Вже укладено договори між сільськими радами Жмеринського, Іллінецького, Теплицького і Чечельницького районів та Головним управлінням ДСНС у Вінницькій області на проведення робіт з перезатарення та складування непридатних пестицидів.Опрацьовується питання щодо закупівлі спецтари.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: За втручання прокуратури ...

КОМЕНТАРІ