На Вінниччині підписано протокол про співпрацю з Ліберецьким краєм Чеської республіки (+фото)

На Вінниччині підписано протокол про співпрацю з Ліберецьким краєм Чеської республіки (+фото)

23.08.16 10:48 0 597
У рамках відзначення 25-ї річниці Незалежності України на запрошення голови облдержадміністрації Валерія Коровія на Вінниччину прибула делегація Ліберецького краю Чеської Республіки.

В ході офіційної зустрічі, що відбулася 22 серпня, керівники області обговорили з чеськими колегами можливості та перспективи міжрегіональної співпраці.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій інформував членів делегації про основні тенденції розвитку Вінницького регіону та загальну суспільно-політичну ситуацію в державі, відзначивши великий інтерес українського бізнесу до нових можливостей, які відкриваються в умовах асоціації України до вимог ЄС.

«Вінниччина – це регіон, який, на відміну від інших областей України, в силу певних об'єктивних та суб'єктивних обставин, розвивається дуже динамічно, а місто Вінниця протягом трьох останніх років визнається найбільш комфортним містом для проживання в Україні. Вінницька область – найбільш аграрно-розвинутий регіон, адже тут, вкладаються потужні інвестиції для розвитку аграрного бізнесу.

Цьогоріч аграріями області було зібрано рекордну кількість ранньої групи зернових культур. Також розвивається переробна промисловість, тому ми зацікавленні у співпраці та залученні в регіон міжнародних інвестицій, зокрема у галузь машинобудування та ІТ-технологій», - зауважив Валерій Коровій.

Очільник Вінниччини також наголосив, що область прагне мати партнерів у Чеській Республіці, аби закріпити і розвивати в подальшому ті надбання, які є на . Відтак запропонував підписати між Вінницькою облдержадміністрацією та Ліберецьким краєм протокол намірів щодо розвитку торгівельно-економічного, науково-технічного і гуманітарного співробітництва.

«Я впевнений у зацікавленості суб'єктів господарювання обох регіонів у здійсненні спільних проектів на взаємовигідній та добровільній основі. Підписання протоколу стане ще однією важливою подією у відносинах між нашими країнами», - наголосив голова ОДА.

Зацікавленість у таких взаєминах підтвердив і керівник чеської делегації гетьман Ліберського краю Мартін Пута. «Ми підтверджуємо свою зацікавленість і готовність у розвитку співпраці між Вінницькою областю та Ліберецьким краєм. ми маємо спільними зусиллями розвивати бізнес та економіку наших регіонів. Слід зупинитись на конкретному шляху та напрямках співпраці, що дасть можливість в майбутньому реалізовувати масштабні проекти у сфері економіки та бізнесу».

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новини агропромислової ...
Наступна новина: Степан Барна бере участь у ...

КОМЕНТАРІ