Історія створення кульових кранів

Історія створення кульових кранів

23.08.16 18:48 0 801

Кульовий кран - це один з найпоширеніших видів запірної арматури, зі сферичною формою запірного елемента. На сьогоднішній день, напевно, не існує такого виду трубопровідної системи, яка могла б обійтися нього. До речі, в Україні придбати якісні кульові крани ви можете в інтернет-магазині: http://santehplast.com/sharovie-krani.

Основні його переваги - це простота і надійність у використанні, завдяки чому він і отримав таку популярність.

Історія створення данного крана невизначена, в різних джерелах вказується різна дата його появи. Але однозначно вона почалася ще за часів Священної Римської імперії, після появи першого водопроводу - акведука. Саме в той момент і з'явилася необхідність замикати рух води.

Вид найперших кранів досить сильно відрізнявся, від того як вони виглядають зараз. Складалися вони з бронзової втулки з прорізом, що, в свою чергу, перекривалася пластиною. Незабаром крани почали робити більш витонченими, додаючи срібні елементи, що очищали воду. В ході еволюції з'явився конусний кран, замикаючим елементом якогослужив конус з отвором. В данному вигляді кран використовувався до епохи Відродження.

Кульовий кран отримав найширшу популярність безпосередньо після появи фоторопласту і синтетичного каучуку. Вони зробили його використання більш легким і сприяли кращому перекриттю водного потоку, тим самим розширивши сферу застосування кульових кранів. На сьогоднішній день кран використовується у всіх видах водопроводів, в побуті і на промислових підприємствах і вже складно уявити наше життя без них.

Переваги кульових кранів нового покоління:

  • герметичність;
  • зменшений опір;
  • легкість управління;
  • дизайн;
  • надійність;
  • простота конструкції;
  • проста форма проточної частини, а також відсутність в ній застійних зон;
  • малий час, що витрачається на поворот;
  • невеликі габарити;
  • здатність працювати на високому тиску.

Особливості кульових кранів

Кульові крани застосовуються як запірний пристрій для відсікання потоку робочого середовища. Відповідно вони можуть бути використані в якості регулюючого натиск потоку запірного крана, так як у нього тільки два стани (повністю відкритий або закритий). Так само кран не можна використовувати в системах з перевищуючими параметрами t + 150 ° С, тиск - 40 бар, їх замонолічують в будівельні конструкції.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Тернопіллі у Борщові ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ