Вінницька область розвиватиме співпрацю з Ясським повітом Румунії (+фото)

Вінницька область розвиватиме співпрацю з Ясським повітом Румунії (+фото)

24.08.16 15:46 0 497
Важливість таких міжрегіональних взаємин під час офіційної зустрічі голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія та голови обласної Ради Анатолія Олійника з делегацією Ясського повіту Румунії 23 серпня підтвердили обидві сторони-партнери.

На Вінниччину Президент Ясської повітової Ради Маріцел Попа та керівник Ясської торгово-промислової палати Паул Батнаріу прибули у рамках відзначення 25-ї річниці Незалежності України на запрошення керівництва області.

В ході офіційної зустрічі іноземні гості обговорили з вінничанами перспективи розширення співпраці між регіонами.

«В цьому році виповнюється 10-ліття з часу підписання Угоди між Вінницькою областю та Ясською повітовою радою. Ми бачимо дуже великий потенціал для поглиблення нашого співробітництва в питаннях як економічних, так і культурних відносин, - зазначив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. - Ми розраховуємо на розширення наших ринків збуту сільськогосподарської продукції, враховуючи перспективи, що відкриваються в реалізації проекту «Трансагрополіс». Ми також дуже зацікавлені в ринку Румунії як можливості виходу на ринки Європейського Союзу та у можливому співробітництві в сфері авіаційних перевезень між Вінницею та Яссами».

Характеризуючи стан соціально-економічного розвитку Вінницького регіону, керівник облдержадміністрації відзначив позитивну динаміку краю у сфері переробної промисловості та потужний розвиток аграрного бізнесу. Відтак наголосив, що Вінниччина зацікавлена у відкритті на території області представництва румунської компанії «Антібіотіче», відвідати яку делегація подолян мала змогу під час останнього візиту до Ясс у березні поточного року.

Бажання поглиблювати вже існуючі зв'язки та налагоджувати нові контакти висловив і нещодавно призначений президент Ясської повітової ради Маріцел Попа, який прибув на Вінниччину з першим офіційним візитом.

«Я дуже радий, що на між Україною та Румунією практично не існує митних тарифів, і в найближчому майбутньому ми будемо набагато активніше розвивати наші відносини. Ми хочемо бути вашими дверима в Європу і готові допомагати нашим досвідом», - зазначив Маріцел Попа.

Серед перспективних напрямків співробітництва представники румунської делегації виокремили подальший розвиток побратимства між адміністративно-територіальними одиницями регіонів, налагодження авіасполучення між аеропортами Вінниці та Ясс, відкриття представництва Вінницької області в агропромисловому парку «Трансагрополіс» в Яссах та розвиток взаємин у сфері ІТ-технологій.

Крім того, іноземні гості запропонували українській стороні розглянути можливість організації курсів розвитку підприємництва спільно з молоддю Вінниччини та здійснити обмін делегаціями економічних агентів для детального ознайомлення з можливостями та перспективами регіонів. У підтвердження ефективності таких бізнес-візитів президент Ясської торгово-промислової палати навів відкриття після проведення економічного форуму в Яссах представництва компанії «ПлазмаТек», яка поступово освоює ринок Румунії.

Більш детально обговорити всі аспекти співпраці партнери домовилися вже під час наступної зустрічі, коли румунська делегація прибуде у значно ширшому складі.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Капітальні ремонти в ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ