Вінничина: керівники області провели офіційну зустріч із делегацією Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща (+фото)

Вінничина: керівники області провели офіційну зустріч із делегацією Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща (+фото)

24.08.16 09:47 0 574
На запрошення голови облдержадміністрації Валерія Коровія для участі у святкуванні 25-ї річниці Незалежності України на Вінниччину прибула делегація Сьвєнтокшиського воєводства, Республіки Польща. До складу польської делегації увійшли : Маршалек Сьвєнтокшиського воєводства Адам Ярубас, Віцемаршалек Сьвєнтокшиського воєводства Ян Мачков'як, Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак.

Під час офіційної зустрічі, яка відбулась 23 серпня в обласній державній адміністрації, керівники області обговорили з польськими колегами перспективи подальшої співпраці.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій інформував членів делегації про основні досягнення Вінницького регіону за останній час та окреслив загальну суспільно-політичну ситуацію в області і державі.

Очільник області зазначив, що для Вінниччини важливим аспектом є перейняття практичного досвіду Польщі з питань децентралізації та передачі владних повноважень, реформи місцевого самоврядування, європейської інтеграції, а також залучення грантових коштів ЄС.

«Ми переживаємо зараз унікальний етап, коли влада на місцях починає надавати послуги. Однак, якщо у Польщі це на себе взяла гміна, то у нас ці повноваження бере на себе районна влада, оскільки процес добровільного об'єднання громад тільки розпочався. Тож попереду ще багато цікавої та кропіткої роботи»,- зазначив Валерій Коровій.

Валерій Коровій щиро подякував Маршалеку Сьвєнтокшиського воєводства Адаму Ярубасу та Генеральному Консулу Республіки Польща у Вінниці Томашу Олейнічаку за особисте сприяння в організації відпочинку у Польщі дітей-сиріт, батьки яких загинули під час проведення антитерористичної операції.

У свою чергу Адам Ярубас привітав керівників та жителів Вінниччини із славним 25-річним ювілеєм незалежності: «Я бачу як за три роки Вінниця змінилася, скільки роботи вже було зроблено, незважаючи на те, в якій складній політичній ситуації знаходиться зараз Україна».

Маршалек Сьвєнтокшиського воєводства запевнив учасників зустрічі у щирих партнерських намірах Польщі і Сьвєнтокшиського воєводства йти спільним шляхом з Україною, як це було вже протягом 60 років співпраці у різних напрямках та запросив вінничан відвідати Польщу з візитом : «Нам теж є чому у вас повчитися як в адмініструванні, так і в економіці»,- зазначив Адам Ярубас.

Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак висловив вдячність керівництву Вінницької області за запрошення до участі в урочистостях і запевнив, що Консульство і надалі сприятиме у візовій підтримці дітям, що ідуть на відпочинок до Польської Республіки.

На завершення зустрічі сторони обмінялись символічними подарунками.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Відбувся богатирський ...

КОМЕНТАРІ