На Тернопільщині відкрили добровільну пожежну команду

На Тернопільщині відкрили добровільну пожежну команду

24.08.16 08:03 0 609
Першу у Тернопільській області добровільну пожежну команду відкрили 23 серпня у Великогаївській об`єднаній територіальній громаді.

«Наша концепція – створення місцевих пожежних команд у кожній громаді. Великогаївська громада – одна з найбільших в області, тут проживає 11 тисяч мешканців. З державного бюджету громада цього року отримає понад 8 мільйонів гривень. Ці кошти можуть бути спрямовані і на покращення безпеки жителів. Ми бачимо добрий приклад співпраці ДСНС, виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Сподіваюся, разом ми ще втілимо багато проектів, адже зміни має відчути кожен!», - зазначив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

Очільник краю висловив сподівання, що відкриття відновленої пожежної команди – це не останній об'єкт, який буде відкриватися завдяки співпраці між районною владою, Державною службою з надзвичайних ситуацій та місцевими громадами.

«У березні 2016 року між ДСНС і ТОДА було підписано меморандум про реалізацію пілотного проекту створення добровільних пожежних команд в об`єднаних територіальних громадах Тернопільщини. Наразі це перша добровільна пожежна команда на Тернопільщині. Загалом, в області вже функціонує 26 місцевих пожежних команд», - зазначив начальник Управління ДСНС області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей.

За його словами, у планах – відкриття добровільних пожежних команд у Заліщицькому та Теребовлянських районах.

Обслуговуватиме добровільна пожежна команда жителів Великогаївської об`єднаної територіальної громади. Тут працюватимуть 3 водіїв, також вже зголосилося 3 добровольців, які виїжджатимуть на виклики.

Пожежна команда отримала пожежно-технічне обладнання. Під час церемонії відкриття священик освятив будівлю місцевої пожежної команди та пожежну техніку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині ...
Наступна новина: Валерій Коровій зустрівся з ...

КОМЕНТАРІ