У Тернополі урочисто підняли Державний прапор

У Тернополі урочисто підняли Державний прапор

24.08.16 09:05 0 618
Урочисті заходи відбулися у Тернополі з нагоди Дня державного прапора України. На Театральному майдані відбулася урочиста церемонія освячення та підняття Прапора.

Державний стяг урочисто підняли голова обласної державної адміністрації Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук, міський голова Сергій Надал та діти загиблих учасників АТО - Андрій Воробель, син загиблого солдата Івана Воробля, солдата 80-ї окремої аеромобільної бригади, який загинув 5 вересня 2014 року під Щастям Луганської області та Микола Руснак, син молодшого сержанта Миколи Руснака, який загинув 11 липня 2014, поблизу с. Зеленопілля Луганської області.

Хвилиною мовчання вшанували присутні всіх, хто поклав своє життя, захищаючи територіальну цілісність та сувернітет України.

Відтак поклали квіти до пам'ятників та пам'ятних знаків Тараса Шевченка, Ярослава Стецька, Ярослави Стецько, В'ячеслава Чорновола, Степана Бандери, Героїв Небесної Сотні та учасників АТО.

«Наш прапор – це більше, ніж символ. Він – наш оберіг і символ перемоги! В ньому наша сила і міць. піднімаючи державний стяг над нашим містом, ми вшановуємо пам`ять кожного, хто віддав своє життя за право вільно підняти прапор. Ще кілька років тому ніхто не вірив, що ми зможемо відновити нашу армію. Але зараз ми маємо відновлену 44 артилерійську бригаду, бойові формування, які захищають територіальну цілісність нашої країни і гідно виконують завдання у зоні проведення АТО. Ми маємо потужну армію волонтерів. Я дякую кожному, хто підтримує наших військових і матеріально, і морально», - наголосив голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

Ми кидаємо виклик змінам, які мають відбутися у нашій державі, підкреслив очільник краю.

«Дякую кожному, хто бореться з проявами корупції, підтримує реформи і хоче змінити життя у нашій країні. Прийшов час дій. Патріот це той, який не словом, а дією долучається до змін у країні», - зазначив Степан Барна.

Нагадаємо, День державного прапора раніше святкували 24 липня у столиці. Саме цього дня у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над Київською мерією. З 2009 року офіційна церемонія підняття прапора святкується 23 серпня по всій Україні.

Історія нинішнього синьо-жовтого прапора дуже давня. Починаючи з часів хрещення Русі, ці кольори завжди були присутні на прапорах Української держави різних століть. Синій колір на прапорі Україна означає мирне небо, а жовтий – пшеничні ниви.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ