Тернопілля: на Теребовлянщині діятиме опорна школа

Тернопілля: на Теребовлянщині діятиме опорна школа

24.08.16 16:56 0 676
Загальноосвітня кола у селищі Микулинці стала першою та на сьогоднішній день єдиною опорною школою у Теребовлянському районі. Згідно реалізації пілотного проекту та відповідно до сесії Микулинецької селищної ради, Микулинецьку опорну школу створено з трьома філіями, розташованими в селах Конопківка, Кривки та Воля. Цьому рішенню передували громадські слухання. У контексті цього планується припинити юридичні особи Конопківської, Кривківської, Волянської загальноосвітніх шкіл шляхом приєднання до опорної Микулинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Мета опорних шкіл — наповнити класи і створити конкурентне навчальне середовище, оскільки неможлива конкуренція у класі, в якому два, три або навіть сім учнів. Значну частину педагогічних методик реалізувати у таких умовах неможливо.

Довідково

У 2016 році було внесено зміни до Постанови Кабінету Міністрів, якими затверджено положення про освітній округ. У нього внесені такі ключові поняття як „Опорні школи” та „Філії”. Передбачено, що діятиме одна юридична особа, - опорна школа, до складу якої увійдуть філії. Опорні загальноосвітні навчальні заклади будуть оснащені сучасною матеріально-технічною базою, зокрема кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп'ютерними комплексами, мультимедійним обладнанням тощо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Учасники боротьби за ...

КОМЕНТАРІ