В Луцьку відкрили меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю Василю Зелінському

В Луцьку відкрили меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю Василю Зелінському

24.08.16 11:55 0 658
На вулиці Січова, 5, на будинку, де мешкав Герой, відкрили меморіальну дошку.

На відкриття дошки прийшли заступник міського голови Сергій Григоренко, голова Луцької районної державної адміністрації Ігор Ярмольський, родина, бойові побратими, небайдужі лучани.

Сергій Григоренко, від імені міського голови Миколи Романюка, міської ради, висловив щирі співчуття рідним та близьким Василя Зелінського.

Священнослужитель провів обряд освячення меморіальної дошки. “Ми встановлюємо цей пам'ятний знак, щоб це місце стало місцем пам'яті, місцем молитви, щоб кожен, хто проходитиме тут, міг згадати про Василя. А також, щоб це стало місцем натхнення, і кожен з нас задумався: “А що я зробив для України?”, - сказав він.

Командир відділення розвідувальної роти 51 окремої механізованої бригади, бойовий побратим Василя Зелінського Борис Дубасов сказав, що він був людиною, на яку дійсно можна було покластися. “Кажуть, Бог забирає найкращих, це можна сказати про Василя”, - розповів Борис Дубасов.

Депутат міської ради Костянтин Петрочук також прийшов висловити співчуття родині полеглого бійця. “Трагедія його родини — це трагедія нашого міста, країни”, - сказав він.

Голова Луцької РДА Ігор Ярмольський повідомив, що рішенням сесії районної ради Василю Зелінському посмертно присвоєно звання Почесний громадянин Луцького району.

Зелінський Василь Аркадійович народився 26 січня 1983 року, був розвідником 51-ої окремої механізованої бригади. Загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла так званим зеленим коридором. 14 вересня 2014 року тіло було знайдене пошуковою групою Місії "Евакуація-200" ("Чорний тюльпан") у полі в урочищі Червона Поляна неподалік від с. Чумаки й привезене у Запоріжжя. Упізнаний за тестами ДНК, похований у селі Липини Луцького району Волинської області. В бійця залишилася дружина та двоє дітей.

Указом Президента України № 436/2015 від 17 липня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: у День міста ...
Наступна новина: На День Незалежності у ...

КОМЕНТАРІ