МОН закликає освітян та громадськість долучитися до обговорення концепції Нової української школи

МОН закликає освітян та громадськість долучитися до обговорення концепції Нової української школи

24.08.16 13:35 0 594
Ознайомлення, всебічний аналіз та обговорення концепції Нової української школи у колі освітян – запорука її сприйняття громадськістю. Про це йшлося 22 серпня на серпневій конференції працівників освіти Києва та Київської області.

У заході брали участь Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук, заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко та президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень.

Спілкуючись із освітянами, Міністр освіти і науки України розповіла про основні положення концепції Нової української школи, зокрема, про ключові компетентності для життя, педагогіку партнерства та способи мотивації вчителя, а також закликала до широкого обговорення концепції.

«Для того, щоб зміни в системі освіти були підтримані всією країною, вони мають бути прийняті тут, у колі освітян. Саме тому для мене дуже важливо почути Ваші думки, Ваші застереження, запитання, пропозиції. Обговорення концепції триватиме не тільки на таких серпневих радах освітян, але і протягом всього вересня в різних форматах – від педагогічних нарад до дистанційних конференцій. Всіх запрошую долучитися до цього обговорення, щоб ретельно й детально опрацювати зміни, на які вже давно чекає наша школа», – розповіла Лілія Гриневич.

Під час спілкування з освітянами Міністр також розповіла про структуру нової української школи та роз'яснила, що 12 клас загальної середньої школи ймовірніше за все з'явиться не раніше 2029/2030 начального року.

Очільник Національної академії педагогічних наук України зауважив, що втілення концепції Нової української школи має базуватися на сучасних педагогічних розробках та враховувати виклики глобалізованого світу.

«Хочу наголосити, що відповідальність за те, як буде розвиватися країна у наступні 25 років, уже лежить на нас. Якщо за попередні чверть століття країну будували переважно ті, кого вчили ще радянські вчителі, то відтепер більшу відповідальність несуть вчителі незалежної України. ми бачимо, що реформа системи освіти базується на принципі дитиноцентризму, разом із тим, ми не повинні забувати, що готуємо людину до гостро конкурентного глобального світу», – підкреслив Василь Кремінь.

Представлений варіант концепції не є остаточним, кожен може долучитися до обговорення та надіслати свою думку за адресою novashkola@mon.gov.ua. У темі листа вказуйте «Обговорення Концепції», у листі обов'язково зазначайте назву розділу, абзац і номер сторінки, яких стосуються ваші думки.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: “Територія ...
Наступна новина: У Тернополі завершується ...

КОМЕНТАРІ