У Рівненській області впродовж  рятувальники ліквідували 204 пожежі в екосистемах

У Рівненській області впродовж рятувальники ліквідували 204 пожежі в екосистемах

24.08.16 12:35 0 654
Підрозділи ДСНС продовжують виїжджати для ліквідації пожеж на торфовищах, сільгоспугіддях, відкритих ділянках місцевості. Так, впродовж минулої доби було ліквідовано 204 пожежі у природних екосистемах на площі 149 га. Загалом, з початку року зафіксовано вже 12 тисяч 930 пожеж на площі 11 тис. 7 га.

Зокрема, 21 серпня у селі Васютинцях Вінницької області виникла пожежа у лісосмузі — горіла суха трав’яна підстилка. Рятувальники ліквідували загорання на площі 50 кв.м.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у природних екосистемах є випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах. Крім того, після завершення зернозбиральної кампанії аграрії випалюють пожнивні залишки, що категорично заборонено, адже такі дії можуть стати причиною масштабних пожеж.

Так, 21 серпня рятувальники Вінничини двічі ліквідовували пожежі на полях: загорання стерні за межами села Кашперівки на площі 2 га та пожежу на полі біля смт Турбів.

Пожежі в екосистемах можуть мати негативні наслідки не лише для навколишнього середовища, але й для людей: вогонь може перекинутися на будівлі, знищити лінії електропередач, газо- та нафтопроводів, лісові насадження. Тож, шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. В першу чергу, не випалюйте суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Учасники ...
Наступна новина: У Тернополі розпочався ...

КОМЕНТАРІ