Волинь: за фактом незаконного заволодіння поверхневим шаром земель водного фонду з дамби поблизу села Колодії на Маневиччині розпочато кримінальне провадження

Волинь: за фактом незаконного заволодіння поверхневим шаром земель водного фонду з дамби поблизу села Колодії на Маневиччині розпочато кримінальне провадження

26.08.16 10:19 0 593
22 серпня цього року Інформаційне агенство "Волинські новини" у матеріалі "Зловмисники зруйнували дамбу. Стир може знов затопити село" повідомило про те, що в селі Колодії Маневицького району з дамби №3, яка захищає населений пункт від підтоплення водами ріки Стир, невідомі зловмисники забирають пісок. Відтак існує реальна загроза, що під час високої води дамба не витримає її натиску і житлові будинки, господарські будівлі, сотні гектарів сільгоспугідь будуть підтоплені.

У ситуацію одразу втрутилася прокуратура.

За ініціативи прокуратури області інформацію про незаконне заволодіння землями водного фонду в селі Колодії в особливо великих розмірах 23 серпня 2016 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нині триває досудове розслідування, яке провадить слідчий відділ Маневицького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.

Процесуальне керівництво розслідуванням здійснює Маневицька місцева прокуратура.

Зауважимо, що, згідно санкції ч.1 ст. 239-2 Кримінального кодексу України, за незаконне заволодіння поверхневим (ґрунтовим) шаром земель водного фонду в особливо великих розмірах передбачено покарання до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: у меморіалі ...

КОМЕНТАРІ