Тернопільщина співпрацюватиме з Аргентиною

Тернопільщина співпрацюватиме з Аргентиною

28.08.16 08:03 0 583
Підписання Угоди про співпрацю між Тернопільською обласною адміністрацією (Степан Барна), Українською Центральною Репрезентацією в Аргентинській Республіці (Петро Лилик) та Українським національним комітетом Міжнародної торгової палати (Тарас Демкура) відбулося 27 серпня.

В рамках Угоди Тернопільщина співпрацюватиме з Аргентиною у сфері залучення інвестицій та економічного розвитку; буде реалізовувати спільні гуманітарні та культурно-освітні проекти. В тому числі передбачене оздоровлення дітей учасників АТО. Водночас очікується посилення співпраці у медичній галузі, оскільки Петро Лилик, який є Головою УЦР в Аргентинській Республіці є всесвітньо відомим професором нейрохірургії.

«Жоден Парламент Аргентини не дозволяв собі ухвалити антиукраїнського рішення і така принципова позиція для нас є дуже важливою, особливо в нинішній час російської агресії», — зазначив очільник області Степан Барна.

Водночас голова ОДА висловив сподівання, що співпраця з Українською Центральною Репрезентацією в Аргентині сприятиме промоції Тернопільщини не лише як культурного і духовного центру, але і як перспективного економічного осередку.

«У Традиційно аграрній Тернопільщини в останні роки починають працювати промислові підприємства з іноземниим капіталом. Ми віримо, що цей напрямок набиратиме обертів з допомогою аргентинських колег», — зазначив Степан Барна.

За словами Петра Лилика, об'єднання аргентинців українського походження складає майже 300 тисяч.

«Ми пишаємося бути українцями!» — це наше гасло. Тому з нашого боку буде всебічна підтримка українській стороні і Тернопільщині зокрема. Це стосується і допомоги родинам військовослужбовців. Впевнений, що нинішня угода матиме продовження у цікавих та корисних для обох наших країн проектах», —зазначив Петро Лилик.

Голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук зі свого боку підкреслив, що успіх реформ на Тернопільщині є наслідком спільного бачення стратегічного розвитку області та дій в одному напрямку обидвох гілок влади. Він запевнив, що проектам в рамках нинішньої угоди надаватиметься максимальна підтримка і з боку депутатського корпусу Тернопільської облради.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Плинтуса для потолка
Наступна новина: Тернопільщина перейматиме ...

КОМЕНТАРІ