Тернопільщина перейматиме кращий досвід Литви

Тернопільщина перейматиме кращий досвід Литви

28.08.16 08:25 0 601
Угоду про співпрацю між Тернопільською обласною державною адміністрацією та Радою регіонального розвитку Тауразького повіту, Литовської Республіки було підписано 26 серпня.

Участь в підписанні взяли голова Тернопільської ОДА Степан Барна та голова Ради регіонального розвитку Тауразького повіту Йонас Гудаускас.

За словами Степана Барни, співпраця з литовськими партнерами тепер вийде на новий рівень, і увага буде зосереджена, в першу чергу, на проектах у сфері енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії. Окрім того, важливо перейняти Литовський досвід і у формуванні загонів територіальної оборони, адже в нинішній період для України питання захисту своїх територій стоїть дуже гостро.

«На ми маємо великі перспективи співпраці з Литвою та зокрема Тауразьким повітом, фундамент якої був укладений ще під час проведення у травні цього року Міжнародного інвестиційного форуму. Також ми покладаємо надії на залучення Тернопільської області до реалізації проектів ЄС, зокрема в питаннях децентралізації, транскордонного співробітництва тощо», - зауважив Голова ОДА.

Як у свою чергу відзначив Йонас Гудаускас, Україна та Литва мають схожу історію розвитку, подібні ментально, тому обмін досвідом в економічній, соціальній та гуманітарній сферах буде корисним для обох держав.

В рамках зустрічі також відбувся круглий стіл, участь у якому взяли керівники районів та представники бізнес-спільноти. Підчас дискусії литовські партнери мали змогу переконатися у серйозності намірів української сторони втілювати спільні проекти, а також отримали відповіді на питання щодо особливостей ведення бізнесу в Україні. Як стало відомо за результатами зустрічі, окрім традиційно аграрного сектору, Тернопільщина пропонує низку проектів для інвестування у галузі переробної промисловості.

З 2007 по 2010 роки діяла Рамкова угода про торгово-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво між Тернопільською адміністрацією та адміністрацією начальника Тауразького повіту. Однак, через адмінреформу в Литовській Республіці цей документ втратив чинність. Тому за рахунок підписання шньої Угоди Тернопільщина зможемо відновити та розширити співпрацю з литовською стороною.

Деталі в сюжеті телеканалу TV-4:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина ...
Наступна новина: Рівненщина: ДСНС закликає ...

КОМЕНТАРІ