Рівненщина: ДСНС закликає громадян не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Рівненщина: ДСНС закликає громадян не провокувати пожежі у природних екосистемах!

28.08.16 08:48 0 747
Так, впродовж минулої доби було ліквідовано 171 пожеж у природних екосистемах на загальній площі 126 га. Загалом, з початку року зафіксовано 13 тис. 600 пожеж в екосистемах на площі 11 тис. 477 га.

Питання протидії пожежам у природних екосистемах є одним із важливих напрямків діяльності рятувальників. Фахівці ДСНС спільно з працівниками поліції, представниками лісових господарств та органів місцевого самоврядування постійно проводять з громадянами інформаційно-роз’яснювальну роботу та розміщують наочну агітацію у поштових відділеннях, лікарнях, магазинах, на вокзалах, вулицях. До участі в заходах запрошують також і представників засобів масової інформації аби донести вкрай важливі повідомлення та застереження до якомога більшої кількості населення.

Підрозділи ДСНС щодня ліквідовують пожежі, що виникають на відкритих ділянках місцевості, торфовищах, сільгоспугіддях, полях.

Так, цього тижня рятувальники Хмельниччини спільно із представниками лісового господарства та працівниками поліції провели патрулювання на території лісових масивів міста Нетішина. Під час заходу працівники ДСНС перевірили наявність мінералізованих смуг та шлагбаумів на в`їзді до лісових зон. Крім того, фахівці Служби порятунку оглянули місця відпочинку людей. З громадянами, котрі перебували в лісі, патрульні провели бесіди щодо правил поведінки в екосистемах, а також нагадали про дії у разі виникнення пожежі або виявлення підозрілих предметів. Кожному відпочивальнику було вручено пам’ятки та листівки застережливого характеру.

Такі ж заходи відбулися і на території Вінницької, Полтавської, Миколаївської, Волинської, Запорізької областей.

Особливу увагу рятувальники приділяють питанню гарантування пожежної безпеки на присадибних ділянках, оскільки досить часто причиною пожеж в екосистемах є саме людська недбалість та необережність під час спалювання сухої трави біля власних помешкань. Тож цього тижня фахівці ДСНС провели відпрацювання житлового сектору у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Донецькій областях. Рятувальники вкотре нагадали громадян про заборону спалювання сухої трави, розповіли правила пожежної безпеки та роздали листівки попереджувального змісту.

Шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. В першу чергу, не випалюйте пожнивні залишки на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ