«Перший Буковинський Вітапаркур» не має аналогів в Україні

«Перший Буковинський Вітапаркур» не має аналогів в Україні

29.08.16 09:42 0 569
27 серпня 2016 р. у парку «Жовтневий» міський голова Олексій Каспрук разом із керівником делегації із швейцарського міста Беллінцона пані Еммою Бруньолі (Emma Brugnoli) урочисто відкрив «Перший Буковинський Вітапаркур» – сучасний європейський фітнес-маршрут, який не має аналогів в Україні.

Проект здійснений з ініціативи та зусиллями жіночого клубу «Soroptimist» міста Чернівці та всебічного сприяння Чернівецької міської ради, дирекції КП «Парк Жовтневий», а також багатьох небайдужих осіб та організацій.

«Заняття на Вітапаркурі відкривають для жителів нашого міста нові оздоровчі перспективи» – зазначив міський голова Олексій Каспрук. Він також звернув увагу на те, що створення у Чернівцях групою ентузіастів першого в Україні Вітапаркуру є зразком злагодженої колективної праці городян, об'єднаних бажанням змінити життя та простір навколо себе на краще. «Самовіддана робота на користь громади формує у людей гордість за гарно зроблену справу, результатами якої довго і абсолютно безкоштовно будуть користуватись чернівчани. Саме такі проекти, виконані за невеликі гроші, але з

душею та за кращими світовими зразками, кожного дня, крок за кроком повертають наше чудове місто у рідний європейський простір – середовище, завжди притаманне Чернівцям попри будь-які спроби довести інше. Такі результативні громадські ініціативи треба підтримувати та поширювати» », – сказав міський голова. Також він нагородив координатора проекту, члена Наглядової ради парку «Жовтневий» пані Маріанну Крилову цінним подарунком.

На відкритті фітнес-маршруту були також присутні представники міської ради та депутатського корпусу, спонсори із Швейцарської федерації “Soroptimist International” та їх українські колеги з місцевого жіночого клубу “Soroptimist”, представники громадськості та спортивні активісти, дирекція та Наглядова рада КП «Парк Жовтневий». Усі вони, а також відвідувачі парку, які завітали на свято, переконливо наголошували – саме такими справами ми відкриваємо собі і світу суто українське прагнення до самостійного облаштування власного життя за своїм уявленням про красу та користь справи, яку, якщо вона того вартує, необхідно зробити найкращим чином.

Довідково: Вітапаркур – це своєрідна спортивна розвага, яка поєднує біг або активну ходьбу по заданому маршруту та виконання гімнастичних вправ на екологічних тренажерах. Усі тренажери зручні, надійні та безпечні. Заняття на Вітапаркурі підходять для тренувань як професійних спортсменів, так і аматорів – прихильників здорового способу життя. Завдяки різній висоті тренажерів Вітапаркур підходить також для тренування дітей, підлітків та людей з особливими потребами. Розроблений науковцями комплекс фізичних вправ сприяє оздоровленню та укріпленню всього організму, особливо серцево-

судинної та дихальної систем, а також опорно-рухливого апарату людини. Заняття благотворно впливають на нервову систему, обмін речовин, розвивають гнучкість, витривалість, силу, координацію рухів, покращують настрій, заряджають енергією та захищають від емоційного перевантаження. Важливою складовою занять є те, що користь від вправ саме на свіжому повітрі значно зростає, підвищується і власна самооцінка. Загалом можна виконати 43 вправи із дозованим навантаженням на усі групи м'язів. Враховуючи біг або ходьбу дистанцією більше одного кілометру, а також кількість та складність вправ, можна бути впевненими, що збалансоване фізичне навантаження гарантовано піде Вам на користь.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Курсанти Житомирського ...

КОМЕНТАРІ