Курсанти Житомирського військового інституту присягли на вірність Україні. Фоторепортаж

Курсанти Житомирського військового інституту присягли на вірність Україні. Фоторепортаж

29.08.16 10:24 0 568
27 серпня 120 курсантів Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова, які успішно пройшли первинну військово-професійну підготовку, склали Військову присягу на вірність Українському народові.

Урочистості відкрив начальник військового інституту генерал-майор Олександр Левченко, який звернувся до першокурсників із вітальним словом:

— «Військова присяга – це урочиста клятва кожного військовослужбовця на вірність своєму народові, своїй Вітчизні. І так склалося, що молоді військовослужбовці приймають присягну в ті часи, коли наша Вітчизна виборює зі зброєю в руках свою незалежність, тому відповідальність тих, хто в цьому строю, хто в рядах Збройних Сил України, і особливо тих, хто вливається в наш стрій, захистити незалежність нашої держави, яка щойно відзначила 25 років свого самостійного та незалежного існування. Я впевнений, що ви будете гідними захисниками нашої Вітчизни. Ви – майбутнє наших Збройних Сил, і ви будете вибудовувати Збройні Сили України європейського зразку – високопрофесійні, підготовлені і, найголовніше, патріотично налаштовані з Україною в серці. Пишаюсь тим, що від ви в строю захисників Вітчизни». —

Як повідомив начальник військового інституту, цьогорічний державний набір у Житомирському військовому інституті складає 230 чоловік, але присягу прийняло 120 чоловік, які не приймали присягу до того. Всі решта – це контрактники, які вже прийняли присягу і стоять в строю першого курсу.

Він підкреслив, що курсантам судилося стати творцями української армії нового зразку та нагадав вимоги Військової присяги, статутів Збройних Сил України щодо сумлінного та самовідданого служіння Україні. Покликання Житомирського військового інституту – готувати офіцерів саме з інтелектуальних видів озброєння та техніки. Тому серед наших пріоритетів – забезпечити курсантам можливість оволодіння новими зразками систем озброєння та військової техніки для того, щоб вони могли вміло їх застосовувати у бойових умовах.

Підтримати майбутніх офіцерів Збройних Cил України прийшли їх рідні, друзі, представники духовенства та громадськості.

У ході ритуалу усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв – воїнів та мирних громадян, які загинули, виборюючи незалежність нашої держави.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Перший Буковинський ...
Наступна новина: Сергій Надал: «Проект ...

КОМЕНТАРІ