Степан Барна: «Іван Франко не боявся кинути виклик системі та спонукав до змін українське суспільство»

Степан Барна: «Іван Франко не боявся кинути виклик системі та спонукав до змін українське суспільство»

29.08.16 09:11 0 651
Тернопільщина вшановує пам`ять «Прометея» української філософської думки та національного самовизначення Івана Франка. З нагоди 160-річчя від Дня народження письменника в Тернополі відбулися урочисті заходи та покладання квітів до пам'ятника Іванові Франку, в яких взяли участь керівництво області та міста, громадські діячі, представники інтелігенції, відомі підприємці, члени молодіжних організацій тощо.

«Літературна та наукова спадщина Івана Франка є золотим скарбом для усіх нас, її глибина та сміливість продовжують вражати і . Водночас для сучасності не менш вагомим є приклад його громадської та політичної діяльності», - зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Очільник краю підкреслив, що Іван Франко не боявся кинути виклик системі, спонукав до змін українське суспільство, яке на початку ХХ століття все ще знаходилося під ідеологічним гнітом інших держав.

«Твори Івана Франка «Каменярі», «Вічний революціонер», «Не пора…» та багато інших – стали народними гімнами, які і зараз запалюють до боротьби. Саме Іван Франко заклав ідею української нації, яку дуже важливо поширювати в нинішній час, коли нашу Державу намагаються роз'єднати і посіяти розбрат.

«Ми мусимо навчитися чути себе українцями — не галицькими, не буковинськими, а українцями без соціальних кордонів…» - як заповіт Івана Франка маємо пам'ятати. Маємо пам'ятати, що ми українці – єдина і неподільна нація, і з цим переконанням обов'язково переможемо!», - наголосив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Перший Буковинський ...

КОМЕНТАРІ