На вул. Брюкнера у Тернополі відкрили великий мурал митрополита Андрея Шептицького

На вул. Брюкнера у Тернополі відкрили великий мурал митрополита Андрея Шептицького

29.08.16 08:02 0 585
На фасаді будинку на вул. Брюкнера у Тернополі відбулося офіційне відкриття муралу українському релігійному діячу, провіднику української нації, великому митрополиту Андрею Шептицькому.

Розпочали малювати мурал на цьому будинку ще восени 2015 року у рамках мистецького фестивалю «АрТерВізія» художники з Одеси. Проте поки узгоджували усі питання з мешканцями сусідніх будинків, пройшов майже рік.

На відкритті був присутній очільник Тернополя Сергій Надал, який зазначив, що митрополит Андрей Шептицький заклав основи розбудови вільної і демократичної України.

«У своєму посланні «Як облаштувати рідну хату!»духовний будівничий виклав стратегію досягнення заможного життя для вільної і демократичної України, стратегію для розбудови багатої та самоврядної громади, для християнської родини, - сказав міський голова. - Великий Митрополит навчив українців розуміти значення відповідальності за себе, свою сім’ю, свою громаду, Україну. Його настанови дали українцям можливість вибори незалежність та захистити її від ворожої агресії. Я переконаний, що ми повинні продовжувати діяти за заповітами та спадщиною мудрості, яку нам залишив Митрополит і разом розбудовувати нашу націю, змінювати її, опираючись на справжні християнські цінності».

Міський голова закликав пам’ятати слова Митрополита Андрея Шептицького: «Не потоком шумних, галасливих фраз, а тихою і невтомною працею любіть Україну», які повинні бути дороговказом для справжніх патріотів, для кожного українця.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что собой представляют ...
Наступна новина: У Тернополі презентували ...

КОМЕНТАРІ