Житомирщина попрощалась із військовим капеланом Андрієм Виноградським

Житомирщина попрощалась із військовим капеланом Андрієм Виноградським

29.08.16 11:41 0 608
28 серпня, у церкві «Різдва» євангельських християн-баптистів (м. Житомир, вул. Коцюбинського,5) відбулось прощання з військовим капеланом Збройних Сил України Андрієм Виноградським.

Вшанувати пам'ять волонтера Житомирщини прийшли Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, народний депутат України Борислав Розенблат, в.о. голови облдержадміністрації Ігор Гундич, міський голова Сергій Сухомлин, військовослужбовці, громадськість міста.

Андрій Виноградський несподівано залишив світ на 51 році життя. І сотні жителів міста та області провели в останню дорогу світлу людину, відомого волонтера та військового капелана, сина, батька, дідуся.

Висловлюючи співчуття родині та близьким Андрія Виноградського, Геннадій Зубко зазначив: «Не лише Житомирщина, а й вся Україна, втратила справжнього та щирого патріота. Андрій Данилович був тією людиною, хто повністю віддавав своє серце і вогонь, що в ньому горів, тим, хто цього потребував. Не жаліючи сил та здоров'я, він з перших днів окупації Криму допомагав нашим військовим, допомагав переселенцям та не відмовляв нікому у підтримці та розумінні. Тому та нагорода, якою кілька днів тому його відзначив Президент до 25-річчя незалежності України, по праву є заслуженою».

В. о. голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич під час прощання із військовим капеланом, звернувся до усіх присутніх: « всі ми – рідні, близькі, друзі та знайомі Андрія Виноградського, не можемо повірити в те, що не побачимо його та не почуємо голосу. Все те, що він зробив для бійців області та країни, є неоціненним. Адже більше двох років цей відомий житомирянин був не тільки мудрим наставником для військових, а й займався реабілітацією учасників АТО, активно допомагав членам родин загиблих. Шановна родино! Прийміть найщиріші співчуття. Житомирщина втратила ще одного Героя, проте пам'ять про нього житиме у наших серцях вічно».

Поховали Андрія Виноградського на Смолянському військовому кладовищі.

Довідково: Андрій Данилович Виноградський народився 1 квітня 1965 року у м. Житомирі. У 1985 році закінчив ДНЗ «Житомирське вище професійне училище будівництва і дизайну», отримав середню спеціальну освіту. Протягом 1985-1995 років працював у Житомирі сантехніком, маляром, штукатурником та на інших робітничих професіях.

З 1995 року займався власною підприємницької діяльністю.

Під час Революції Гідності протягом 2 місяців активно підтримував учасників Майдану та боровся за цінності та ідеї Євромайдану.

З березня 2014 року займався волонтерством та допомагав військовим у Кримському півострові та в зоні проведення АТО. З 2015 року став військовим капеланом 36 окремої бригади морської піхоти. З того часу проходив ротації у напрямку м. Маріуполь, Широкине та в інших містах.

Був членом Всеукраїнської ГО «Об'єднання християн-військовослужбовців України». 24 серпня 2016 року нагороджено відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «25 років незалежності України».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Надал: «Проект ...
Наступна новина: Дев’ять районних газет ...

КОМЕНТАРІ