В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації

В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації

30.08.16 11:06 0 635
Відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика у режимі відеоселекторного зв'язку з керівниками окремих територіальних органів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, головами районних державних адміністрацій, міськими головами. Участь у нараді взяли міський голова Микола Романюк, його заступники Андрій Киця, Сергій Григоренко, Юрій Моклиця, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Микола Якимчук.

На початку наради усі учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв Іловайської трагедії.

Далі перейшли до розгляду поточних питань. Особливу увагу приділили спалаху африканської чуми свиней у смт Любешів, Любешівському районі та на Ратнівщині. Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук доповів про заходи щодо виявлення і недопущення поширення захворюваності на африканську чуму серед поголів'я свиней. Він повідомив, що введено карантинні заходи, проводиться активна роз'яснювальна робота серед населення, а також заборонено торгівлю м'ясною продукцією, що доставляється із Любешівського та Ратнівського районів.

Далі заслухали інформацію про хід збирання і заготівлі зернових культур на Волині. В області завершено збір ранніх зернових. У 2016 році зібрано хороший урожай пшениці, вівса, жита. Найбільший намолот зернових — у Горохівському, Луцькому, Іваничівському та Володимир — Волинському районах. Підстав для дефіциту зерна на Волині немає. Заготівлею зерна наразі активно займаються Луцьке КХП №2, Володимир — Волинське КХП, ТзОВ “Волиньзернопродукт” та ін.

Начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк поінформував про хід реформування закладів охорони здоров'я Волині. Так, наразі в області працює 20 центрів первинної медико — санітраної допомоги. Понад 50% волинян охоплені послугами сімейних лікарів. Відтак, пріоритетним напрямком реформування медичної галузі є розвиток сімейної медицини. Обласний центр надання екстреної медичної допомоги значно розширив свої функції. Тепер кожен автомобіль центру обладнаний GPS – навігаторами та відеореєстраторами, а також системою електронної передачі результатів електрокардіограм. Окрім цього, наразі активно обговорюють створення на Волині госпітальних центрів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заклади культури міста ...
Наступна новина: На фасаді тернопільського ...

КОМЕНТАРІ