Рівненська область: впродовж вихідних рятувальники 10 разів виїздили на гасіння загорянь сухої трави та післяжнивних залишків

Рівненська область: впродовж вихідних рятувальники 10 разів виїздили на гасіння загорянь сухої трави та післяжнивних залишків

30.08.16 15:27 0 587
Впродовж вихідних співробітникам Служби порятунку Рівненщини довелося 10 разів виїжджати на ліквідацію загорянь сухої трави та післяжнивних залишків на території приватних господарств селян у семи районах області: Володимирецькому, Дубровицькому, Березнівському, Дубенському, Острозькому, Рокитнівському, та Рівненському районах. За попередньою інформацією, причиною виникнення усіх цих пожеж стало неконтрольоване спалювання громадянами сухостою та післяжнивних залишків.

Незважаючи на всі застереження рятувальників щодо пожежонебезпечного періоду, окремі власники приватних господарств все ж продовжують практику випалювання післяжнивних залишків на своїх ділянках. Але громадянам варто пам’ятати, що нерідко такі дії призводять до пожеж, що загрожують житловому сектору, лісовим насадженням та сільськогосподарським угіддям, а іноді й до травмування або загибелі людей.

Головне управління ДСНС України у Рівненській області вкотре наголошує на важливості дотримання громадянами правил пожежної безпеки, особливо в цей пожежонебезпечний період. Категорично забороняється використовувати на відкритих територіях поруч із сільгоспугіддями, лісопарковими зонами, торфополями відкритий вогонь, розводити багаття, випалювати траву, стерню та інші рослинні рештки, кидати в траву та на узбіччя доріг недопалки.

У разі якщо ви помітили займання в лісах, полях, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ