Чернівці: На серпневій конференції педагогічних працівників говорили про підвищення якості освіти в умовах реформування галузі

Чернівці: На серпневій конференції педагогічних працівників говорили про підвищення якості освіти в умовах реформування галузі

01.09.16 15:36 0 645
Серпнева конференція педагогічних працівників закладів освіти Чернівців «Пріоритетні шляхи підвищення якості освіти в умовах реформування освітньої галузі» відбулася 29 серпня в обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини». Провів її начальник управління освіти міської ради Сергій Мартинюк.

У роботі конференції взяли участь: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександр Паскар, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук, начальник відділу цифрової освіти, фінансової грамотності та навичок підприємництва Інституту модернізації змісту освіти МОН України Вікторія Косик, волонтер громадської організації «Буковинська громада» Володимир Дорош, депутати Чернівецької міської ради Юрій Бурега та Валерій Казимірович, працівники управління освіти, керівники навчальних закладів міста, педагоги, батьківська громада.

У своїй доповіді начальник управління освіти Сергій Мартинюк підвів підсумки роботи освіти міста за 2015/2016 н.р. та окреслив основні завдання на 2016/2017 н.р. Також він зауважив, що «освітня політика, як на державному рівні, так і на місцях, повинна здійснюватися виважено і толерантно, а реформування галузі потребує не просто чіткого бачення кінцевого результату реформ, а усвідомлення того рівня відповідальності за цей результат, який покладається на кожного з нас». Сергій Мартинюк закцентував увагу на таких питаннях, як реформи у початковій освіті, ЗНО, національно-патріотичне виховання учнівської молоді тощо.

Богдан Томенчук подякував педагогам міста за плідну роботу та підкреслив, що «ЗНО – це не кнут і не пряник, а індикатор учнівських знань, який насправді допомагає дитині прозоро вступити до обраного вузу».

Вікторія Косик, аналізуючи діяльність Інституту модернізації змісту освіти МОН України, зупинилася на питанні проектної діяльності та закликала педагогів міста долучатися до участі в нових проектах.

Подяками Чернівецького міського голови та Грамотами управління освіти Чернівецької міської ради нагородили працівників освітньої галузі міста, а також навчальні заклади, які найкраще підготувалися до нового навчального року.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Надал привітав ...
Наступна новина: У Рівненській області від ...

КОМЕНТАРІ