Депутати Луцької міської ради одноголосно прийняли рішення про співробітництво з Прилуцькою сільською радою

Депутати Луцької міської ради одноголосно прийняли рішення про співробітництво з Прилуцькою сільською радою

01.09.16 16:26 0 653
Депутати зібралися на пленарне засідання 12-ї сесії міської ради. До порядку денного внесено 136 питань.

На початку засідання депутати вшанували хвилиною мовчання учасника Революції гідності, учасника бойових дій Герасимчука Андрія Юрійовича, який 23 серпня потрапив в автомобільну катастрофу, учора помер від важких травм.

Потім Микола Романюк вручив Подяки міського голови з нагоди 25-річчя Незалежності України депутатам Павлу Данильчуку та Тарасу Шляхтичу, які з поважних причин були відсутні на церемонії з нагоди ювілею держави. Керівника волонтерського центру «Серце патріота», депутата Cергія Балицького Луцький міський військовий комісар Василь Худик нагородив ювілейною медаллю «75 років окремому полку зв'язку».

Першим депутати розглянули питання про надання згоди на співробітництво територіальних громад міста Луцька з Прилуцькою сільською радою. Заступник міського голови Сергій Григоренко аргументував важливість цього історичного рішення для обох територіальних громад. Він пояснив, що співробітництво чинним законодавством визначається як відносини між двома або більше територіальними громадами, що здійснюються на договірних засадах у визначених законом формах з метою забезпечення соціально-економічного, культурного розвитку територій, підвищення якості надання послуг населенню на основі спільних інтересів та цілей, ефективного виконання органами місцевого самоврядування визначених законом повноважень.

За його словами, прийняття рішення дозволить врегулювати відносини правового, економічного, соціального та організаційного характеру щодо співробітництва між Прилуцькою сільською радою Ківерцівського району та м. Луцьк.

Також він наголосив, що прийняте Луцькою міською радою рішення про надання згоди на організацію співробітництва є підставою для міського голови для початку переговорів між потенційними суб'єктами співробітництва про його організацію та утворення комісії з підготовки проекту договору про співробітництво.

Сергій Григоренко акцентував на тому, що у Прилуцькому є площі для потенційної розбудови інфраструктури, що важливо для Луцька, а мешканці їхньої громади зацікавлені в покращенні медичного обслуговування, наданні адміністративних послуг, транспортному забезпеченні, ремонті доріг. Саме ці проблеми буде можливо ефективніше вирішувати спільними зусиллями.

Прилуцький сільський голова Арчибасов Валентин Андрійович поінформував луцьких обранців громади, що більшість депутатів та жителів підтримують ініціативу про співробітництво територіальних громад.

Депутати Луцької міської ради Григорій Пустовіт, Аркадій Соломатін, Павло Данильчук, Тарас Шляхтич, Микола Дендіберін, Микола Федік, Андрій Козюра у своїх виступах зазначали, що це рішення принесе вигоду обом громадам і стане прикладом для інших громад, які також планують об'єднатися із Луцьком.

Міський голова Микола Романюк подякував депутатам та усім членам територіальної громади, які думають про майбутнє і мають наміри об'єднуватися. Варто зазначити, що це важливе рішення депутати прийняли одноголосно.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Оголошено конкурс на ...

КОМЕНТАРІ